Τη συγκλονιστική εμπειρία της σύγκρουσης και ανατροπής οχήματος, σε συνθήκες προσομοίωσης έχουν την ευκαιρία να βιώσουν όσοι βρεθούν σήμερα και αύριο στην Πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου, όπου συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «ΜΗΝΑΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ».

Με την πολύτιμη συμβολή του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς (ΙΟΑΣ) και την καθοδήγηση των συνεργατών του, που βρίσκονται από την Παρασκευή στο Ηράκλειο, παρέχονται ανεκτίμητες πληροφορίες για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να προβλεφθεί ένα ατύχημα, τις συνέπειές του και τη σωτήρια χρήση της ζώνης ασφαλείας σε μικρούς και μεγάλους.

\"\"

Η βιωματική αυτή δράση για όλες τις ηλικίες διεξάγεται στην Πλατεία Ελευθερίας έως τις 21.00 σήμερα το βράδυ και αύριο Κυριακή από τις 10.00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ, οπότε και ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις στο Ηράκλειο.

«Καλούμε όλους τους πολίτες, είτε είναι οδηγοί είτε όχι, να αξιοποιήσουν την ευκαιρία και να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις, ώστε να ενημερωθούν για όσα μπορούν ν’ αλλάξουν την συμπεριφορά μας μέσα στο αυτοκίνητο και να μάθουν πώς μπορούμε να οδηγούμε με ασφάλεια» επισήμανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης.

Νωρίτερα σήμερα, πραγματοποιήθηκε αιμοδοσία από την Κινητή Μονάδα Αιμοληψίας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, καθώς και παρουσίαση για την ασφάλεια των παιδιών μέσα στο αυτοκίνητο από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.
Σήμερα το απόγευμα από 16.00 έως 17.00 θα επαναληφθούν τα μαθήματα Πρώτων Βοηθειών από το Σώμα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού και από 17.00 έως 19.00 θα προβληθεί η εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΈΣ» με θέμα τα τροχαία ατυχήματα.

\"\"

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η εσπερίδα με θέμα «ΥΨΗΛΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ : ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ» η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 18.00 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (Κορωναίου 9) με Κεντρικό Ομιλητή τον κ. Πέτρο Ευγενικό, Επιστημονικό Συνεργάτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Αύριο στις 11.00 το πρωί θα γίνει επίδειξη απεγκλωβισμού από την ΕΜΑΚ και το ΕΚΑΒ και στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί ο γύρος της Πόλης από ποδηλάτες.

Ο ΜΗΝΑΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ διεξάγεται από 8 έως 18 Νοεμβρίου σε όλο το νησί, με πρωτοβουλία των τεσσάρων Επιμελητήριων Κρήτης και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τους Δήμους Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Αγ. Νικολάου, Σητείας, Ιεράπετρας, Πλατανιά και Κισσάμου, καθώς επίσης τον Ελληνικό Επιμελητηριακό Σύνδεσμο Μεταφορών και τον Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς (ΙΟΑΣ).

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν 11,12,13 Νοεμβρίου στο Νομό Λασιθίου, 14,15 Νοεμβρίου στο Νομό Ρεθύμνου και 16,17,18 Νοεμβρίου στο Νομό Χανίων και έχουν ως στόχο να συμβάλουν στην βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς.

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook