Πάνω από 1.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην παράκτια πόλη Τακλομπάν και τουλάχιστον 200 στην επαρχία Σαμάρ εξαιτίας του τυφώνα Χαϊγιάν, ενός από τους χειρότερους τυφώνες, ο οποίος έπληξε τη χώρα, δήλωσε η Γκουεντολίν Πανγκ, γενική γραμματέας του Ερυθρού Σταυρού των Φιλιππίνων επικαλούμενη τις πρώτες πληροφορίες από τις ομάδες του Ερυθρού Σταυρού στις δυο αυτές περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από το χθεσινό πέρασμα του τυφώνα.

«Πάνω από 1.000 πτώματα εθεάθησαν στην Τακλομπάν. Στη Σαμάρ, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 200», τόνισε η εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού σύμφωνα με την οποία συνεχίζεται η καταμέτρηση των θυμάτων στις περιοχές αυτές.

Σε τουλάχιστον 800 χιλιάδες υπολογίζονται οι εκτοπισμένοι.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο της Μανίλας «οι ζημιές και οι απώλειες μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες στις πληγείσες επαρχίες Λέιτε, Ανατολική Σαμάρ Ρομπλόν, Μαριντούκε και Ακλάν».

Νωρίτερα ο Τζον Άντριους αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας των Φιλιππίνων, αποκάλυψε αναφορές πιλότων που έκαναν λόγο για «πολλά πτώματα στους δρόμους» στις πόλεις Τακλομπάν και Λεϊτέ.

Ο «σούπερ τυφώνας» Χαϊγιάν χτύπησε τη χώρα τα ξημερώματα προκαλώντας βιβλική καταστροφή στην πιο φτωχή περιοχή, την επαρχία Λεϊτέ.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook