Ερχονται... χειροπέδες για το σκάνδαλο της «λευκής μπλούζας», καθώς μπαίνει στην τελική ευθεία μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις «μαύρων ταμείων», που απασχολεί την ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία φέρεται να έχει πολλά κοινά με την πολύκροτη υπόθεση της Siemens.

Πρόκειται για ένα μεγάλο «πάρτυ» δωροδοκίας, στο οποίο φέρονται να πρωταγωνιστούν στελέχη του αμερικανικού κολοσσoύ Johnson & Johnson, που μοίραζαν μίζες σε πρωτοκλασάτα ονόματα ορθοπεδικών γιατρών και διευθυντών κρατικών νοσοκομείων, προκειμένου να προωθούν μέσω χειρουργικών επεμβάσεων -και όχι μόνο- ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ορθοπεδικά υλικά και ορθοπεδικά είδη της Johnson & Johnson ή της θυγατρικής της DePuy International (DPI).

Η υπόθεση, η οποία εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη από το 2010, επανακινείται από τον ειδικό ανακριτή διαφθοράς Σπύρο Γεωργουλέα, ο οποίος αναμένεται να στείλει κλήσεις σε τουλάχιστον εννέα μεγαλογιατρούς, που είναι κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος, ενώ διερευνά τη συμμετοχή και άλλων συναδέλφων τους, που θεωρούνται κορυφαίοι στον τομέα της ορθοπεδικής χειρουργικής κ.λπ.

ethnos.gr