Ο αδελφός και κουμπάρος του πρίγκιπα Ουίλλιαμ, πρίγκιπας Χάρι, προκάλεσε συγκίνηση στους 350 προσκεκλημένους στο γαμήλιο δείπνο, την Παρασκευή το βράδυ στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, με οικοδεσπότη τον πρίγκιπα Κάρολο, όταν στο σύντομο καθιερωμένο για τον κουμπάρο λόγο, απευθυνόμενος στον αδελφό του, είπε: «η μητέρα μας θα ήταν σήμερα υπερήφανη για σένα». Σύμφωνα με την περιγραφή αγγλικής εφημερίδας, ο πρίγκιπας Ουίλλιαμ δυσκολεύτηκε να συγκρατήσει την έντονη συγκίνησή του.

Την κοινωνική απήχηση του βασιλικού αυτού γάμου, τόνισε στα λίγα λόγια που είπε στο γαμήλιο δείπνο, ο πατέρας της νύφης, Μάικλ Μίντλετον. «Σήμερα, είπε, υπερίσχυσε η ισότητα. Όλοι αισθανόμαστε ίσοι και οι δύο οικογένειες ενώθηκαν εύκολα».

\"\"

Ο πρίγκιπας Κάρολος στα δικά του σύντομα λόγια είπε για την σύζυγο του πρίγκιπα Ουίλλιαμ, η οποία έχει τώρα τον τίτλο της δούκισσας του Κεντ: «Είναι η κόρη που ποτέ δεν είχα. Είμαστε πολύ τυχεροί που σε έχουμε στην οικογένειά μας».

Οι νεόνυμφοι πέρασαν το Σαββατοκύριακο στα ανάκτορα του Γουίνδσορ, και την Τρίτη ο πρίγκιπας Ουίλλιαμ θα βρίσκεται στην αεροπορική βάση που υπηρετεί στην Ουαλλία, ως πιλότος ελικοπτέρων διάσωσης. Το γαμήλιο ταξίδι τους θα το καθυστερήσουν, χωρίς να δοθεί επίσημη εξήγηση γι΄αυτό. Πιθανότατα, επειδή προγραμματίζουν να είναι στο εξωτερικό, οι αγγλικές αρχές θέλουν να οργανώσουν πρώτα τα μέτρα ασφαλείας.

Σε δύο μήνες το πριγκηπικό ζεύγος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στον Καναδά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook