Στο λιμάνι της Ρόδου παραμένει φυλασσόμενο από ισχυρή δύναμη Λιμενικών, το φορτηγό πλοίο «NOUR M» με σημαία Σιέρα Λεόνε, το οποίο φέρεται να κουβαλάει μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών και οπλισμού!

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, με την υπόθεση ασχολούνται τα τέσσερα συναρμόδια Υπουργεία Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας και Αιγαίου και Οικονομικών, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι νόμιμες διαδικασίες.

Στόχος των ενεργειών αυτών είναι να διαπιστωθεί αν πράγματι υπάρχουν νόμιμα παραστατικά για τα όσα δηλώνει ο καπετάνιος -– ιδιοκτήτης του πλοίου ότι μεταφέρει και βέβαια για να ανοιχτούν τα κοντέινερ μέσα στα οποία φέρονται να βρίσκονται οι σφαίρες και πιθανότατα και όπλα!

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, η έρευνα για την διασταύρωση του φορτίου του πλοίου εκτιμάται ότι θα γίνει το νωρίτερο αύριο, καθώς οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες.

Πάντως από τα μέχρι τώρα στοιχεία, συνολικά στο πλοίο υπάρχουν φορτωμένα 59 κοντέινερ μεγάλων διαστάσεων στα οποία φέρονται να περιλαμβάνονται τουλάχιστον 800 τόνοι πυρομαχικών!

Αν και ο 46χρονος καπετάνιος Τουρκικής καταγωγής έχει ήδη προσκομίσει όλα τα έγγραφα και τα παραστατικά που κατέχει, εντούτοις διερευνάται και η νομιμότητα των εγγράφων αυτών και για τα όποια αποτελέσματα πλήρη ενημέρωση πέραν των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων των υπουργείων, έχει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου καθώς και ο πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Παναγιώτης Νικολούδης.

Επίσης οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως επίσημα σύλληψη δεν είχε γίνει μέχρι χθες είτε για τον καπετάνιο, είτε για κάποιο άλλο μέλος του πληρώματος, οι οποίοι έχουν προσαχθεί από την πρώτη ώρα που το πλοίο αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Ρόδου, στο Κεντρικό Λιμεναρχείο όπου και δίνουν καταθέσεις.

Τα όποια στοιχεία για το σχηματισμό δικογραφίας ξεκίνησαν να συλλέγονται από χθες και ανάλογα με τις εξελίξεις θα προχωρήσει και η διαδικασία της.

Σημειώνεται πως στο φορτηγό επέβαιναν εκτός από τον Τουρκικής καταγωγής καπετάνιο αλλά και φερόμενο ως ιδιοκτήτη του πλοίου, δύο άλλοι συμπατριώτες του (ο α’ μηχανικός και ο μάγειρας) καθώς και πέντε Ινδοί μέλη του πληρώματος.

Το ταξίδι του «NOUR M» ξεκίνησε από ένα λιμάνι της Ουκρανίας με επίσημο προορισμό το λιμάνι της Τρίπολης στην Λιβύη. Όμως η πορεία που ακολουθούσε ήταν τουλάχιστον «περίεργη» αφού βρέθηκε να κινείται δυτικά – νοτιοδυτικά της Σύμης πρωινές ώρες προχθές με αποτέλεσμα να κινήσει τις «υποψίες» στο πλήρωμα του πλωτού του Λιμενικού της Σύμης.

Το φορτηγό πλοίο, που όπως διαπιστώθηκε μετά από έρευνα, είχε απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών, όταν αντιλήφθηκε την παρουσία σκάφους του λιμενικού άρχισε να αλλάζει συνεχώς πορεία.

Κάποια στιγμή το πλοίο ακινητοποιήθηκε και συνοδεία στελεχών του λιμενικού οδηγήθηκε στις 4 προχθές το απόγευμα στο λιμάνι Ακαντιά της Ρόδου όπου και παραμένει δεμένο, και φυλασσόμενο από προσωπικό του Λιμενικού.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook