Στα πλαίσια της διακρατικής συνεργασίας με τίτλο: «Women doing Business», της δράσης «ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ», που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ», ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου, ως συντονιστής φορέας της δράσης, διοργανώνει ημέρα ενημέρωσης με θέμα «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα & Κοινωνική Οικονομία».

Σκοπός της ημέρας ενημέρωσης είναι η ευαισθητοποίηση γύρω από τα «ειδικά χαρακτηριστικά» της γυναικείας επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο ανάπτυξης της Κοινωνικής Οικονομίας μέσα από παρουσιάσεις ιδεών και πρακτικών από γυναίκες επιχειρηματίες που παρόλο που βίωσαν τον κοινωνικό αποκλεισμό και ιδιαίτερα προβλήματα ένταξής τους στην αγορά εργασίας και την κοινωνία γενικότερα, τα κατάφεραν να ιδρύσουν και να στήσουν μια υγιής επιχείρηση.
 
Επιπλέον, θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές από προγράμματα στήριξης γυναικείας επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο στήριξης της κοινωνικής Οικονομίας, από την Ιταλία, ενώ θα παρουσιαστούν και οι δυνατότητες χρηματοδότησης Επιχειρηματικών Σχεδίων από Εθνικά προγράμματα κ εργαλεία στήριξης από τον τραπεζικό κλάδο.

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 12 Νοεμβρίου και ώρα 13.00-17.00, στην Αιθουσα Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας Κρήτης (Πλ. Κουντουριώτου) Ηράκλειο.