«Εμείς ήμασταν καθ’όλα έτοιμοι, ενώ τα δημοσιονομικά μεγέθη είναι καλύτερα από κάθε άλλη φορά», δήλωσαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, αναφερόμενοι στην καθυστέρηση που παρατηρείται ως τώρα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, επιρρίπτοντας την ευθύνη στους επικεφαλής της.

Αύριο, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας θα έχει διπλή συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας (στις 12 το μεσημέρι και στις 5 το απόγευμα) στελέχη δε του υπουργείου επισημαίνουν ότι «θα καταλήξουμε, όχι αύριο, έχουμε και εμείς υπομονή».

Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, θεωρείται πιθανόν οι διαπραγματεύσεις να παραταθούν και μετά τα Χριστούγεννα.

Κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν από την πλευρά τους, ότι, εκ των πραγμάτων, η ελληνική πλευρά είναι αναγκασμένη να προχωρήσει μονομερώς – χωρίς την έγκριση της τρόικας – στην κατάθεση του νομοσχεδίου για τον φόρο ακινήτων και του Προϋπολογισμού 2014, καθώς και στο σχέδιο για την αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών.

Αναβολή της συνάντησης της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για τις 5 συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκη, μετά από πρωτοβουλία των εκπροσώπων των δανειστών.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου τις οποίες επικαλέστηκε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν δόθηκαν άλλες εξηγήσεις, ωστόσο διευκρίνιζαν ότι η αναβολή δεν σχετίζεται με τις διαπραγματεύσεις που αφορούν στα θέματα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Είναι επίσης άγνωστο αν θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών τουλάχιστον μέχρι να αναχωρήσουν οι επικεφαλής των εκπροσώπων των δανειστών από τη χώρα.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook