Υπόθεση – καρμπόν με αυτή της μικρής Μαρίας που βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη μετά από έρευνα της εισαγγελίας πρωτοδικών.
Στο πλαίσιο της παραγγελίας του Αρείου Πάγου για ελέγχους σε όλα τα ληξιαρχεία της χώρας, η εισαγγελέας Σύρμω Κακκάλη που ανέλαβε την έρευνα εντόπισε την περίπτωση ενός μικρού κοριτσιού το οποίο εμφανιζόταν να έχει βιολογικούς γονείς Ρομά που διαμένουν στην περιοχή \”Υψώματα Διαβατών\”. 
Τις υποψίες της εισαγγελέως κίνησε το γεγονός ότι η γέννηση της μικρής, η οποία σήμερα είναι τεσσάρων ετών είχε δηλωθεί έξι μήνες μετά από την… προηγούμενη γέννα της γυναίκας που εμφανιζόταν ως φυσική της μητέρα.
Σύμφωνα με το agelioforos.gr από τον έλεγχο DNA που ακολούθησε επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες της εισαγγελικής λειτουργού η οποία άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για αρπαγή ανηλίκων ενώ ήδη η 4χρονη φιλοξενείται στο \”Χαμόγελο του Παιδιού\”. 
Οι δύο \”γονείς\” ισχυρίζονται ότι το παιδί τους το άφησε οικογένεια Ρομά από τη Βουλγαρία η οποία δεν μπορούσε να το μεγαλώσει για οικονομικούς λόγους. Σε βάρος της ίδιας οικογένειας εκκρεμεί και δικογραφία για παράνομα επιδόματα που εισέπραττε. 
Η εισαγγελέας ζήτησε στοιχεία από τα 47 ληξιαρχεία της Θεσσαλονίκης ενώ \”ξεσκόνισε\” συνολικά 3.000 φακέλους από τις υπηρεσίες της Πρόνοιας ενώ έχει εντοπίσει άλλες εφτά \”ύποπτες\” περιπτώσεις για τις οποίες βρίσκεται σε εξέλιξη παρόμοια έρευνα.

newpost.gr/agelioforos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook