Όλες τις γεωτρήσεις του νομού με σκοπό να ελέγξουν την πορεία των Έργων και το ύψος των υδάτων επισκέφθηκε σήμερα συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες  ο  Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης

Η υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων είχε αποφασισθεί  κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, στην Π.Ε. Χανίων,  παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη και του Γεν. Γραμ. Αποκεντρωμένης  Διοίκησης Κρήτης κ. Αθανάσιου Καρούντζου και στην οποία συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (Δήμαρχοι-ΟΑΔΥΚ-ΤΟΕΒ).

Αν και οι μέχρι σήμερα μετρήσεις δείχνουν ότι η φετινή χρονιά είναι καλύτερη από την περσινή, η Π.Ε. Χανίων δεν εφησυχάζει και είναι έτοιμη από νωρίς, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προς αποφυγή των δυσμενών συνεπειών της έλλειψης νερού, έλλειψη που παρουσιαζόταν τα προηγούμενα χρόνια και η οποία προέκυπτε από τη μη ύπαρξη συντονισμού.

Ενόψει και της έναρξης της θερινής περιόδου, η Π.Ε. Χανίων θα προβεί σε άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες. Είναι αδιανόητο ο Νομός Χανίων να ταλαιπωρείται εδώ και χρόνια από την έλλειψη νερού και να μην έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα. Πέρα από τα άμεσα βραχυπρόθεσμα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί, η Π.Ε., σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς χαράζει τη στρατηγική για την οριστική επίλυση του προβλήματος στα Χανιά.

Εντός των προσεχών ημερών, θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων με τη συμμετοχή των Δημάρχων και των εμπλεκόμενων Φορέων, για να ορισθεί Επιτροπή Παρακολούθησης και Διαχείρισης του Υδάτινου Δυναμικού των Χανίων.

Η ανάπτυξη του Νομού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την επίλυση του προβλήματος της επάρκειας νερού. Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων έχει ΙΕΡΑΡΧΗΣΕΙ το θέμα της Επάρκειας των Υδάτων σε θέμα ΠΡΩΤΗΣ προτεραιότητας και προς την κατεύθυνση αυτή θα διαθέσει όλες της τις δυνάμεις σε συνεργασία με όλους τους φορείς και θα λάβει όλες τις απαραίτητες αποφάσεις για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα και τα φαινόμενα λειψυδρίας να αποτελούν πια παρελθόν.

Επίσης σήμερα, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του κ. Βουλγαράκη,  σύσκεψη στον ΟΑΔΥΚ, όπου συζητήθηκαν η πορεία του έργου της Λιμνοδεξαμενής «ΟΜΑΛΟΥ» καθώς και οι Μελέτες Ανάπλασης της Λίμνης της Αγιάς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook