Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 13:00 στο Κέντρο Πολιτιστικών και Καλλιτεχνικών εκδηλώσεων «Κουρήτες», η συνεστίαση της Διακονίας Αγάπης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τα συσσίτια και τα φιλόπτωχα ταμεία της αρχιεπισκοπής.

Την εκδήλωση προλόγισαν εκπρόσωποι των ενοριών, ενώ ξεχωριστή υπήρξε η παρουσία του Σεβασμιότατου Αρχιεπίσκοπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου ο οποίος ευχαρίστησε τον κόσμο που κατέκλυσε το κέντρο για την προσφορά και τη στήριξή του.

Η έναρξη πραγματοποιήθηκε από τη χορωδία των παιδιών της Αρχιεπισκοπής και η εκδήλωση συνεχίστηκε με την εμφάνιση του Ομίλου Παιδείας και Πολιτισμού «Αετογιάννης» (www.Aetogiannis.gr) .

Ομάδα χορευτών με κρητικές παραδοσιακές φορεσιές παρουσίασε πλήθος παλαιών-ξεχασμένων, αλλά και γνωστών-διαδεδομένων χορών από ολόκληρη την Κρήτη, ενώ γινόταν παράλληλη αναφορά στα ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία του καθενός.

Στη λύρα και το τραγούδι βρισκόταν ο Νίκος Ηλιάκης, στα λαγούτα οι Μηνάς Μπαλτζάκης και Γιώργος Σκουλούδης, στα πνευστά και κρουστά ο Φραγκίσκος Μπαλτζάκης.

«Σήμερα γνωρίσαμε την Κρήτη», σχολίασε συγκινημένος ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ Ειρηναίος, όταν προσκλήθηκε από το δάσκαλο του Ομίλου για να πει δυο λόγια, αναφέροντας πως θα έπαιρνε το λόγο ούτως ή άλλως για να εκφράσει το θαυμασμό του.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν τα συνεχή χειροκροτήματα και ο ενθουσιασμός του κόσμου που γέμισαν θετική ενέργεια το χώρο και έδωσαν ιδιαίτερο παλμό στην εκδήλωση. Ακολούθησε παραδοσιακό κρητικό γλέντι για όλους τους παρευρισκόμενους από το μουσικό συγκρότημα του Νίκου Ηλιάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook