Τέσσερις πεζοναύτες σκοτώθηκαν στο κέντρο εκπαίδευσης Πέντλετον στην Καλιφόρνια κατά τη διάρκεια ασκήσεων «συντήρησης σε ένα πεδίο βολής», ανέφερε εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού.

Το δυστύχημα συνέβη γύρω στις 11:00 τοπική ώρα ( 19.00 GMT), όπως ανακοίνωσε το σώμα των πεζοναυτών χωρίς όμως να παρέχει περισσότερες πληροφορίες για τις συνθήκες θανάτου των πεζοναυτών ή την ταυτότητα των θυμάτων.

«Προσευχόμαστε για τις οικογένειες των νεκρών πεζοναυτών σε αυτό το τραγικό συμβάν. Πρώτη μας προτεραιότητα είναι να τους παρέχουμε την αναγκαία υποστήριξη σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», είπε ο στρατηγός Τζον Μπούλαρντ, διοικητής αυτής της τεράστιας στρατιωτικής βάσης.

Οι πεζοναύτες σκοτώθηκαν στο πεδίο βολής με την επωνυμία Ζουλού στο εσωτερικό μέρος της βάσης που βρίσκεται βόρεια του Σαν Ντιέγκο, δήλωσε ο εκπρόσωπος των πεζοναυτών, Ράιαν Φίνεγκαν.

Ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αναφορές του αμερικανικού δικτύου NBC News ότι οι πεζοναύτες έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας έκρηξης πυρομαχικών.

Το κέντρο εκπαίδευσης Πέντλετον είναι η κύρια εγκατάσταση της ελίτ του αμερικανικού στρατού στην δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών. Εκεί σταθμεύουν περισσότεροι από 40.000 στρατιώτες.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook