Ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Σ.Βαλυράκης, για την υπόθεση της Siemens έκανε το εξής σχόλιο:

\”Η Εξεταστική Επιτροπή έχοντας ομόφωνη εντολή από την Ολομέλεια της Βουλής, η οποία ελήφθη μετά από πρόταση των βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ., εργάστηκε με όλα τα μέσα που είχε και όλες τις δυνάμεις της για την αποκάλυψη της αλήθειας.

Η συνολική έρευνα της υπόθεσης του μεγαλύτερου σκανδάλου της μεταπολιτευτικής περιόδου είχε ως αποτέλεσμα, να αναδειχθεί η ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου ροής μαύρου χρήματος από τη Siemens από το οποίο και ζημιώθηκε το Ελληνικό Δημόσιο.
 
H Εξεταστική Επιτροπή, όχι μόνο ζήτησε το άνοιγμα λογαριασμών πολιτικών προσώπων που φέρεται ότι εμπλέκονται στη υπόθεση, αλλά και τον λεπτομερειακό
έλεγχο των πραγματικών μεταβολών της περιουσιακής τους κατάστασης κατά την ελεγχόμενη περίοδο. Οι βουλευτές μέλη, ανεξαρτήτως ιδεολογικής και πολιτικής τοποθέτησης, στήριξαν ομόφωνα αυτές τις προσπάθειες.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι βουλευτές υπακούοντας στη συνείδησή τους εξέφρασαν ο καθένας την προσωπική του θέση για τα προς έλεγχο πρόσωπα και ζήτησαν την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης. Επομένως η προσπάθεια διαλεύκανσης του σκανδάλου δεν τερματίζεται με την απόφαση της Εξεταστικής Επιτροπής τουναντίον συνεχίζεται και κλιμακώνεται.

Η Εξεταστική Επιτροπή κατά το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, δεν έχει αρμοδιότητα να ασχοληθεί με θέματα παραγραφής, πολλώ δε μάλλον όταν αυτή σχετίζεται με οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα και ροή άνομου χρήματος.

Είναι απορίας άξιον και προσκρούει στην κοινή λογική να σχολιάζεται από τα ΜΜΕ και να επιχειρείται η απαξίωση ενός πορίσματος προτού καν αυτό δημοσιοποιηθεί.\”

Σαφή στήριξη στο έργο της επιτροπής για το πόρισμα της Siemens, προσέφερε, ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Ευτ.Δαμιανάκης ο οποίος επεσήμανε ότι το πολύκροτο πόρισμα αποδεικνύει ότι:«όλα θα βγουν στο φως», ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι, \”το οικονομικό έγκλημα της Siemens είναι διεθνές και για το λόγο αυτό εμπίπτει στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία και ως εκ τούτου, δεν τίθεται θέμα παραγραφής.\”

Από την πλευρά του, ο κ.Μαρκογιαννάκης, για τον οποίο αναζητούν ευθύνες τα μέλη της επιτροπής, με σημερινή του σκληρή ανακοίνωση χαρακτηρίζει «ντροπή» το έργο της επιτροπής, ενώ επισημαίνει:

«Σε ότι με αφορά θα κάνω ότι πρέπει και ότι μπορώ για να ξεσκεπάσω την άθλια προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός μου και προειδοποιώ τους πάντες ότι και ξέρω και μπορώ».

Ειδικά στον αυτοδημιούργητο βιοπαλαιστή, μαϊντανό των καναλιών και ραδιοφώνων κ.Πάνο, αφιερώνω την παροιμία «εκεί που μας χρώσταγαν μας πήραν και το βόδι» με τη σύσταση να το βουλώσει επιτέλους…»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook