Αληθή έκρινε το δικαστήριο τα όσα καταγγέλθηκαν σε βάρος του πρώην βουλευτή Ηρακλείου, Σταυρού Βρέντζου για συμμετοχή του σε βασανισμούς πολιτικών κρατουμένων στη διάρκεια της χούντας, στις στρατιωτικές φυλακές Επταπυργίου Θεσσαλονίκης (Γεντί Κουλέ).

Τις κατηγορίες παρουσίασε μέσω των τηλεοπτικών του εκπομπών «Ζούγκλα» και «Κίτρινος Τύπος», ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και είχαν δημιουργήσει αίσθηση στο πανελλήνιο.

Ο Σταύρος Βρέντζος είχε μηνύσει τους καταγγέλλοντες καθώς και τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο για δήθεν συκοφαντική δυσφήμισή του, κατηγορώντας τον και ως υπαίτιο της μη επανεκλογής του ως βουλευτή. Το δικαστήριο αθώωσε ομοφώνως και τους καταγγέλλοντες και το δημοσιογράφο, δεχόμενο την αλήθεια των καταγγελθέντων περιστατικών.

Ο συνήγορος των βασανισθέντων, Γιάννης Βλάχος, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Με τη σημερινή ιστορική του απόφαση, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, έβαλε φραγμό στην προσπάθεια παραχάραξης της νεώτερης πολιτικής μας ιστορίας που επιχειρήθηκε από τον πρώην βουλευτή Ηρακλείου, Σταύρο Βρέντζο, με την επιμονή του να αρνείται, εκτός από τη δική του συμμετοχή και το ίδιο το γεγονός, ότι γίνονταν βασανισμοί αντιστασιακών από τη χούντα, στις στρατιωτικές φυλακές του Γεντί Κουλέ. Η δημοσιογραφική ανάδειξη των ζοφερών καταγγελιών κρίθηκε από το δικαστήριο ωε ενδεδειγμένο και απαραίτητο μέσο για την ενημέρωση των πολιτών, ενόψει της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης στην οποία ο βουλευτής ζητούσε την ψήφο τους».

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook