Χιλιάδες εθελοντές παρακολούθησαν με κομμένη την ανάσα έναν 5χρονο Μπάτμαν που πάσχει από λευχαιμία να καταπολεμά το έγκλημα καθώς το Σαν Φρανσίσκο μετατράπηκε, για μία ημέρα, σε «Γκόθαμ Σίτι» για να εκπληρωθεί η ευχή του μικρού ασθενούς.

Ο «Σκοτεινός Ιππότης» Μάιλς Σκοτ σταμάτησε μια ληστεία τράπεζας που είχε σχεδιάσει ο εγκληματίας Γρίφος, καθυπόταξε τη νέμεσή του τον Πιγκουίνο και έσωσε μια γυναίκα που κινδύνευε στον πεντάωρο αγώνα του να απαλλάξει την πόλη του από τους «κακούς».

Η «παράσταση» με έναν πρωταγωνιστή και τη συμμετοχή όλων των κατοίκων και των αρχών της πόλης, ως θεατών ή κομπάρσων, σχεδιάστηκε προσεκτικά από την οργάνωση «Κάνε μια ευχή» που πραγματοποιεί τις επιθυμίες παιδιών τα οποία πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.

Δύο μαύρες Λαμποργκίνι είχαν μετατραπεί σε «Μπάτμομπιλ», το όχημα του Μπάτμαν, η κυκλοφορία στους δρόμους διακόπηκε και ελικόπτερα πετούσαν πάνω από την πόλη.

Ο πραγματικός αστυνομικός διευθυντής του Σαν Φρανσίσκο, ένας εισαγγελέας και ένας πράκτορας του FBI συμμετείχαν ενεργά, παραλαμβάνοντας τους κακοποιούς, τον Γρίφο και τον Πιγκουίνο, από τα χέρια του υπερήρωα και ασκώντας τους δίωξη για απόπειρα ληστείας, απαγωγή και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης.

\"\"

\"\"

Στο τέλος της περιπέτειάς του ο μικρός Μπάτμαν παρέλαβε τα κλειδιά της πόλης από τον δήμαρχο Εντ Λι. Στην κεντρική πλατεία, τη Γιούνιον Σκουέρ, είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες κάτοικοι για να επευφημήσουν τον 5χρονο, τα κατορθώματα του οποίου προκάλεσαν αίσθηση στο διαδίκτυο και καλύφθηκαν τηλεοπτικά σε όλη τη χώρα.

Ακόμη και ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν δίστασε να αναρτήσει στο Twitter ένα βίντεο με το οποίο συγχαίρει τον Μάιλς επειδή «έσωσε το Γκόθαμ» ενώ η πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα τον ευχαρίστησε που απάλλαξε την πόλη από τους κακούς τονίζοντας: «Είσαι πηγή έμπνευσης για όλους εμάς».

\"\"

\"\"
«Δεν έχω ξαναδεί τέτοια μαζική στήριξη, από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη», δήλωσε η Πατρίσια Γουίλσον, εκπρόσωπος του ιδρύματος «Κάνε μια ευχή».

\"\"

Ο Μάιλς Σκοτ, που ζει με τους γονείς και τον μικρότερο αδελφό του στη βόρεια Καλιφόρνια έλαβε πρόσφατα κάποια ακόμη καλύτερα νέα: εκτός από τους χάρτινους κακούς φαίνεται ότι νίκησε και τον σοβαρότερο εχθρό του, τον καρκίνο, αφού η θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε απέδωσε και η λευχαιμία του βρίσκεται πλέον σε ύφεση.

\"\"

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook