Ενταση σημειώθηκε λίγο μετά τις 20.00 στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας των Εξαρχείων. Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας (ομάδα ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ και διμοιρίες των ΜΑΤ) συγκεντρώθηκαν στην πλατεία και στις οδούς Ερεσσού και Τοσίτσα, όπου είχαν συγκεντρωθεί άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και προχώρησαν σε προσαγωγές.

Όλα άρχισαν λίγο μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο. Καθώς διαλύονταν τελευταία μπλόκ της πορείας σημειώθηκαν επεισόδια, αρχικά στη συμβολή Χαριλάου Τρικούπη και Αλεξάνδρας και στη συνέχεια στην περιοχή των Εξαρχείων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε με πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των ΜΑΤ, που βρίσκονταν στη περιοχή. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και οι νεαροί απομακρύνθηκαν προς την πλατεία Εξαρχείων, όπου συνεχίστηκε η ένταση.

Ακολούθησε έφοδος ισχυρών δυνάμεων της ΔΙΑΣ και της ΔΕΛΤΑ στην πλατεία Εξαρχείων και προσαγωγές.

Υπήρξαν μάλιστα καταγγελίες ότι κατά την επέμβαση των αστυνομικών υπήρξαν τραυματισμοί και φθορές σε κατάστημα της περιοχής.

Συνολικά η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε πάνω από 150 προσαγωγες και δυο συλλήψεις, πριν μετά και κατά τη διάρκεια της πορείας του Πολυτεχνείου.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook