Για τις ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό στο Κέντρο Υγείας Χάρακα, απαντά ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μετά από σχετική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος ενημερώνει ότι από τα τέλη Σεπτεμβρίου, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η πρόσληψη 777 ατόμων ως Επικουρικό Προσωπικό, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου διάρκειας από έξι μήνες έως ένα έτος και τα οποία θα τοποθετηθούν στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στο έγγραφό του προς τον Λευτέρη Αυγενάκη «σχετικά με το πρόγραμμα των οδηγών ασθενοφόρων ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ, στο πλαίσιο της συνεργασίας για την καλύτερη δυνατή κάλυψη των αναγκών», ενώ για την ενίσχυση της νοσηλευτικής υπηρεσίας, «εξετάζεται η δυνατότητα μετακίνησης – απόσπασης από τον Πα.Γ.Ν.Η. νοσηλεύτριας, μετά την πρόσληψη στο Νοσοκομείο του επικουρικού προσωπικού.»

Κατόπιν, όπως υπογραμμίζει στο έγγραφό του οι προτάσεις των Υγειονομικών Περιφερειών έχουν αποσταλεί στο Υπουργείο, έχουν εκδοθεί οι προβλεπόμενες Υπουργικές Αποφάσεις και είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες επιλογής και πρόσληψης του εν λόγω προσωπικού. Ακόμη, αναφέρεται ότι τα προβλήματα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας θα εξεταστούν εκ νέου από την 7η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων και τους Διευθυντές των Κέντρων Υγείας, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης και αναβάθμισης των υπηρεσιών που σχεδιάζει το Υπουργείο Υγείας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook