Συνάντηση με ακτοπλόους και εκπροσώπους ακτοπλοϊκών εταιρειών, αναμένεται να έχει τις επόμενες ημέρες, ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης, σε μια προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία, για μείωση της τιμής του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου, με ταυτόχρονη κατάργηση κάποιων κρατήσεων υπέρ τρίτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θέλει να κλείσει το θέμα αυτό, το αργότερο έως τις 15 Μαΐου καθώς ήδη έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος.

Σημειώνεται ότι το θέμα κατάργησης κάποιων κρατήσεων υπέρ τρίτων είναι πάγιο αίτημα των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων καθώς επιβαρύνουν το ακτοπλοϊκό εισιτήριο συνολικά κατά 35% περίπου.

Αυτό που εξετάζεται επίσης είναι η κατάργηση τελών διαφυγούσης εργασίας φορτοεκφορτώσεων το οποίο επιβαρύνει κατά 4% τις εμπορευματικές μεταφορές από την Κρήτη και κατά 8% περίπου τα φορτία από τον Πειραιά προς τα λιμάνια του νησιού.

Tο όφελος στις τιμές των εισιτηρίων για κάθε επιβάτη, όχημα και φορτηγό από κάποιες καταργήσεις κρατήσεων υπέρ τρίτων θα είναι από 8% έως 12%, αρκεί όπως τονίζουν κύκλοι στο ΥΘΥΝΑΛ να υπάρξει συμφωνία των ακτοπλόων πως η μείωση αυτή θα λειτουργήσει προς όφελος του πολίτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook