Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στην Τηλεόραση CRETA και στην Αγάπη Ροδίτη, ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος βρίσκεται στην Κρήτη με αφορμή την προβολή του ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε με τίτλο : "Νεοναζί - Το ολοκαύτωμα της Μνήμης".

Ο δημοσιογράφος στάθηκε με καυστικό τρόπο στο φαινόμενο Χρυσή Αυγή λέγοντας πως "έχει ιστορικές ρίζες και είναι πολύπλευρο".

Μάλιστα αναφερόμενος στον κύκλο αίματος που άνοιξε το τελευταίο διάστημα ήταν ξεκάθαρος "αν η κυβέρνηση, η δικαιοσύνη και η αστυνομία είχαν κάνει τη δουλεία τους σωστά, τότε πιθανότατα δεν θα είχε δολοφονηθεί ο Φύσσας. Λίγες μέρες πριν οι ίδιοι είχαν ξαναχτυπήσει μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα αλλά κανείς δεν είχε ασχοληθεί από τις αρχές.

Με διαφορετικό χειρισμό θα είχαν αποφευχθεί και οι άνανδρες δολοφονίες των δύο Χρυσαυγιτών, οι οποίοι ήταν μέλη εγκληματικής οργάνωσης, ωστόσο ακόμα και τα μέλη εγκληματικών οργανώσεων δεν τα αντιμετωπίζεις έτσι".

Το ντοκιμαντέρ  "ΝΕΟΝΑΖΙ -Το Ολοκαύτωμα της Μνήμης"

Το ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου Στέλιου Κούλογλου με τίτλο "ΝΕΟΝΑΖΙ -Το Ολοκαύτωμα της Μνήμης" θα προβληθεί δωρεάν σήμερα Δευτέρα στις 8 το βράδυ στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την αιγίδα της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ του ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και οργανώνεται από το θέατρο «ΟΜΜΑ ΣΤΟΎΝΤΙΟ» και την Ένωση Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου.

Η προβολή της ταινίας θα γίνει παρουσία του δημοσιογράφου-σκηνοθέτη Στέλιου Κούλογλου και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Το μεγάλου μήκους (90 λεπτών) ντοκιμαντέρ ερευνά την μνήμη, την λήθη και την ιστορική αλήθεια στην σύγχρονη Ελλάδα, μέσα από τα μάτια των μαθητών ενός Λυκείου, στο Δίστομο.

Καταγράφονται συγκλονιστικές μαρτυρίες από τις σφαγές των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής και των συνεργατών τους. Κατά την συζήτηση, μετά την προβολή της ταινίας στο Θεατρικό Σταθμό, θα γίνει αναφορά και για τα ναζιστικά Ολοκαυτώματα στην Κρήτη.

Η είσοδος στο Θεατρικό Σταθμό θα είναι ελεύθερη.