Σε κατάληψη του σχολείου τους και αποχή από τα μαθήματά τους προχώρησαν σήμερα οι μαθητές του λυκείου Τσοτυλίου Κοζάνης, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο κλείσιμο δια της συγχωνεύσεώς του με το αντίστοιχο λύκειο της Νεάπολης.

«Δεν θέλουμε να κλείσει το σχολείο μας, γιατί έχει μια ιστορία 140 χρόνων, είναι κτισμένο από τους προγόνους μας και δίνει ζωή στον τόπο μας», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του Λυκείου Τσοτυλίου, Κοσμάς Χατζόπουλος, επισημαίνοντας ότι οι κινητοποιήσεις (κατάληψη και αποχή από τα μαθήματα) θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται γενική συνέλευση στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι συλλόγων μαθητών, καθηγητών, γονέων και κηδεμόνων, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν για τον τρόπο και τη μορφή των κινητοποιήσεων.

Αντίθετη στο κλείσιμο του λυκείου Τσοτυλίου δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και η δημοτική σύμβουλος του δήμου Βοΐου, Καλλιόπη Κισκίνη, επισημαίνοντας ότι «κανένα σχολείο του δήμου μας να μην κλείσει, πόσο δε μάλλον όταν πρόκειται για το ιστορικό γυμνάσιο-λύκειο Τσοτυλίου, την περιώνυμο Τσοτύλιο Σχολή».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook