Η αναπτυξιακή εταιρεία του δήμου Μαλεβιζίου, ΑΛΜΥΡΟΣ Α.Ε.Ο.Τ.Α. πρόκειται να διοργανώσει ημερίδα με θέμα: «Κατάρτιση, Δια βίου Μάθηση και Τοπική Ανάπτυξη» υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Ινστιτούτου Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013, στις 09:30, στην αίθουσα «Καστελάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9).
Στόχος της ημερίδας, είναι η ενημέρωση των τοπικών φορέων για τις ευκαιρίες που προκύπτουν από την κατάρτιση και τη δια βίου μάθηση, καθώς και η σύνδεσή τους με τις αναπτυξιακές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.
Η έναρξη της ημερίδας θα γίνει με εισήγηση του Ευρωβουλευτή Σπύρου Δανέλλη, με θέμα «Η Ευρωπαϊκή εμπειρία και η εθνική πραγματικότητα».
Στα πάνελ που θα ακολουθήσουν, θα συμμετάσχουν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης Ν. Παπαδάκης και Μ. Βλάσσης, ο καθηγητής του ΤΕΙ Κρήτης Μ. Δρακάκης, ο εκπρόσωπος του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Α. Δρούγας, ο Περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης Κρήτης Α. Κλινάκης κι ο Δ/ντης του σχολείου 2ης Ευκαιρίας Τυλίσου Μ. Παρασύρης. 
Θα γίνει επίσης συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή της Δημάρχου Φαιστού Μ. Πετρακογιώργη και των αντιδημάρχων Ν. Γιαλυτάκη (Ηρακλείου), Χ. Κουτσογιάννη (Μαλεβιζίου), Ν. Σταυρουλάκη (Χερσονήσου), Γ. Καλογεράκη (Μινώα – Πεδιάδος), Μ. Πολιτάκη (Αρχανών – Αστερουσίων), Ν. Κοκκινάκη (Γόρτυνας) και Μ. Αγαπουλάκη (Βιάννου).
Την ημερίδα έχουν προσκληθεί να χαιρετίσουν ο Υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γ. Κουράκης, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκης και ο Δ/νων Σύμβουλος του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Π. Μανούρης, ενώ τις συζητήσεις θα συντονίσουν οι δημοσιογράφοι Χρήστος Κώνστας, Μανόλης Αλεξάκης και Λευτέρης Βαρδάκης.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook