Επτά παιδιά της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν από την έκρηξη ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην επαρχία Πάκτικα, στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

Τα παιδιά έπαιζαν όταν ένα από αυτά εν αγνοία του πάτησε τον μηχανισμό πυροδότησης της βόμβας, η οποία είχε τοποθετηθεί στην άκρη ενός δρόμου, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης Μόχλις Άφγαν.

Η έκρηξη «προκάλεσε τον θάνατο επτά παιδιών της ίδιας οικογένειας», σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι τα παιδιά που σκοτώθηκαν ήταν ηλικίας 7 ως 12 ετών.

Οι αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί είναι ένα από τα όπλα που προτιμούν οι Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ, οι βόμβες αυτές αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου των αμάχων στην σύγκρουση στην χώρα (35%).

Το πρώτο εξάμηνο του 2013 προκάλεσαν τον θάνατο 443 ανθρώπων και τον τραυματισμό 917 στο Αφγανιστάν, δηλαδή κατά ένα τρίτο περισσότερους από την ίδια περίοδο το 2012, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στο μεταξύ ένας αφγανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε σήμερα ότι οι έξι σοροί που βρέθηκαν αποκεφαλισμένες στο νότιο Αφγανιστάν είναι αυτές έξι αστυνομικών των οποίων αγνοείτο η τύχη.

Οι σοροί βρέθηκαν χθες στην περιοχή Ζαμπούλ. Τα θύματα είχαν εξαφανιστεί δύο ημέρες νωρίτερα, όταν τα είχαν σταματήσει αντάρτες την ώρα που μετέβαιναν από την γειτονική Κανταχάρ στην Ζαμπούλ, διευκρίνισε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας Τζαν Ρασούλιαρ.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή.

tanea.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook