Ο Μπουράκ Καράν, πρώην ποδοσφαιριστής, διεθνής με την ομάδα παίδων της Γερμανίας, ο οποίος εγκατέλειψε το ποδόσφαιρο για να αφοσιωθεί στο ριζοσπαστικό ισλάμ, σκοτώθηκε στις 11 Οκτωβρίου σε αεροπορική επιδρομή στη Συρία, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Μπιλντ επικαλούμενη τον αδελφό του.

«Προσπαθούμε να επαληθεύσουμε την πληροφορία αλλά μέχρι στιγμής δεν την έχουμε επιβεβαιώσει», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Καράν σκοτώθηκε σε ένα χωριό κοντά στην πόλη Άζαζ, που απέχει μόλις δύο χιλιόμετρα από τα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία. Είχε φύγει μαζί με τη γυναίκα του και τα παιδιά του για τη Συρία, για να ενταχθεί στους ισλαμιστές αντάρτες που μάχονται ενάντια στις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, εξήγησε ο αδελφός του, ο Μουστάφα, που θέλει τώρα να πάει και ο ίδιος στη χώρα αυτή για να αναζητήσει την οικογένεια του Μπουράκ.

Ο Καράν είχε παίξει επτά φορές στην εθνική παίδων, μαζί με ποδοσφαιριστές όπως οι Σάμι Κεντίρα και Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ οι οποίοι σήμερα έχουν αποκτήσει πλέον διεθνή φήμη.

«Θα μπορούσε κάλλιστα να ζει από το ποδόσφαιρο», εξήγησε ο Τόμας Χένγκεν, ο τελευταίος προπονητής του με την ομάδα του Άαχεν. Όμως, το 2008 αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του, σε ηλικία μόλις 20 ετών.

«Ο Μπουράκ μου είπε ότι τα χρήματα και η καριέρα δεν ήταν σημαντικά», αφηγήθηκε ο Μουστάφα, προσθέτοντας ότι όταν ξέσπασε ο πόλεμος στη Συρία, την άνοιξη του 2011, «μάζεψε χρήματα και έστειλε φάρμακα» αλλά επειδή ορισμένα από τα δέματά του δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους «αποφάσισε να φύγει με τη γυναίκα του και τους δύο γιους του για τα σύνορα με την Τουρκία», ώστε να οργανώσει από εκεί τη διανομή τους.

Ο αδελφός του υποστηρίζει ότι ο Μπουράκ «δεν ήθελε να πολεμήσει». Ωστόσο η αδελφή του, η Ζουχάλ, διαβεβαίωσε το γερμανικό περιοδικό Focus ότι ο Μπουράκ «δεν μιλούσε πλέον παρά μόνο για τον Ιερό Πόλεμο και άλλες τέτοιες πολεμικές παλαβομάρες».

Η Μπιλντ δημοσίευσε μια φωτογραφία του Μπουράκ Καράν στην οποία ποζάρει κρατώντας ένα Καλάσνικοφ. Η φωτογραφία προέρχεται από ένα βίντεο που είχε αναρτηθεί στο YouTube.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook