Την εκτίμηση ότι τα τέσσερα καλάσνικοφ, οι δέκα χειροβομβίδες και οι εκατοντάδες σφαίρες που βρέθηκαν κρυμμένα σε βαρέλι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, ανήκουν σε άτομα που σχετίζονται με το αντάρτικο πόλης κατέληξε η Αντιτρομοκρατική, η οποία και ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης. 
Αν και η βαλλιστική εξέταση που έγινε έδειξε ότι τα όπλα είναι «καθαρά» και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ή εγκληματική ενέργεια η υπόθεση αξιολογείται ως άκρως σοβαρή και «κουμπώνει» με την ιστορία των όπλων που βρέθηκαν σε πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου πριν δέκα μήνες στα Εξάρχεια. Μάλιστα, το γεγονός ότι βρέθηκαν λαδωμένα και έτοιμα προς χρήση, δείχνει πως οι κάτοχοί τους κάτι ετοίμαζαν. 
Το είδος του οπλισμού (καλάσνικοφ, χειροβομβίδες τύπου F1 ρωσικής κατασκευής) χρησιμοποιούνται από τις ομάδες ένοπλης βίας και όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, η προκήρυξη και ο οπλισμός που βρέθηκαν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου είναι οι δύο παράγοντες που κάνουν τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής να φοβούνται ότι ετοιμαζόταν ένα νέο χτύπημα. 
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook