Ο άνδρας προσπάθησε με κάθε τρόπο να προστατεύσει τον 3χρονο γιο του από τον καταστροφικό κυκλώνα

Την ώρα που η Σαρδηνία μετρά τις πληγές της από τον καταστροφικό κυκλώνα «Κλεοπάτρα» που έσπειρε τον θάνατο σε ολόκληρο το νησί, μία τραγική ιστορία βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Ο Φραντσέσκο Ματζόκου και ο 3χρονος γιος του Ενρίκο, αγκαλιασμένοι έχασαν τη ζωή τους από τη θεομηνία που έπληξε την περιοχή της Όλμπια.

\"\"

Μόλις η βροχή άρχισε να γίνεται πιο έντονη και υπήρχαν φόβοι για πλημμύρες, ο άνδρας έσπευσε στον παιδικό σταθμό όπου βρισκόταν ο μικρός Ενρίκο για να τον μεταφέρει στο σπίτι όπου πίστευε ότι θα ήταν προστατευμένος.

Στην επιστροφή, όμως, προς την κατοικία του, ρεύμα παρέσυρε το αμάξι στο οποίο βρίσκονταν, με αποτέλεσμα να γεμίσει νερό.

Ο Ματζόκου αποφάσισε να πάρει αγκαλιά το παιδί του και να βγει από το αυτοκίνητο αναζητώντας ασφαλές καταφύγιο και για τους δύο.

\"\"

Ανέβηκε σε μία μάντρα, ενώ η στάθμη του νερού ανέβαινε απειλητικά. Άνοιξε το μπουφάν του και κάλυψε τον 3χρονο γιο του, ενώ κάποιοι συγγενείς που βρίσκονταν στην περιοχή επιχείρησαν να ρίξουν σχοινιά στον άνδρα για να τον συγκρατήσουν από τα ορμητικά νερά που τον πλησίαζαν απειλητικά.

\"\"

Ωστόσο, όλες οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό, καθώς το σχοινί δεν έφτασε ποτέ στον Ματζόκου και αφού είχαν περάσει ήδη τρία τέταρτα, η ορμή του νερού οδήγησε στην κατάρρευση της μάντρας και κατά συνέπεια πατέρας και γιος που παρέμεναν αγκαλιασμένοι σφιχτά έπεσαν στο έδαφος και παρασύρθηκαν.

Το άψυχο σώμα του πατέρα εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα, ενώ εκείνο του μικρού Ενρίκο την επόμενη ημέρα, πενήντα μέτρα από το σημείο που είχαν αναζητήσει καταφύγιο.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook