Υπό το βλέμμα δεκάδων πολιτών από τη Γέργερη και την ευρύτερη περιοχή, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στην Γέργερη του δήμου Γόρτυνας, η παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Παπαηλιάκη με τίτλο \”Αγωνιστές των Κρητικών Επαναστάσεων Ανδριάντες και προτομές\”.

Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από κοινού από το δήμο Γόρτυνας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γέργερης και τις εκδόσεις ΜΥΣΤΙΣ, έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων της παλιάς κατασκήνωσης Γέργερης.

Βασικοί ομιλητές και κατ\’ επέκταση παρουσιαστές του βιβλίου ήταν ο γλύπτης Γρηγόρης Σηφάκης και η εκπαιδευτικός-ποιήτρια-συγγραφέας, Ελένη Μανιωράκη-Ζωϊδάκη, ενώ το ρόλο του συντονιστή της εκδήλωσης επωμίστηκε η Κοινωνιολόγος Ευγενία Αναστασάκη, που είναι υπάλληλος της Κοινωφελούς Εταιρείας του δήμου Γόρτυνας.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε κι ο αντιδήμαρχος Γόρτυνας, Αντώνης Πρινιανάκης, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του, εξήρε το έργο του συγγραφέα, τονίζοντας την αξία που έχει, στην διατήρηση ζωντανής της μνήμης για τους προγόνους μας που αγωνίστηκαν, έχυσαν το αίμα τους και πρόσφεραν την ίδια τους τη ζωή στο βωμό της Ελευθερίας της Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook