Παραιτούνται οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ από την αποζημίωση για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών.

Με επιστολή του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη προς τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, κοινοποιείται ότι με απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας οι βουλευτές παραιτούνται από τις αμοιβές που προέρχονται από την συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές και το συνολικό ποσό που θα προκύπτει θα δίδεται σε κοινωφελή ιδρύματα.

Σημειώνεται, ότι η αποζημίωση που λαμβάνει κάθε βουλευτής για την συμμετοχή του στις συνεδριάσεις των Επιτροπών της Βουλής φτάνει τα 75 ευρώ ανά συνεδρίαση μετά από αλλεπάλληλες περικοπές που έγιναν αφού προ κρίσης έφτανε τα 300 ευρώ, πάντα ανά συνεδρίαση.

Το συνολικό ποσό που υπολογίζεται ότι θα προκύψει από την κίνηση των 14 βουλευτών της ΔΗΜΑΡ είναι 7.000 - 10.000 ευρώ μηνιαίως, χρήματα τα οποία όπως γίνεται γνωστό από την επιστολή του κ. Κουβέλη θα αποστέλλονται σε κοινωφελή ιδρύματα και οργανώσεις που θα επιλέγει η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ μέσω της Εθνικής Τράπεζας της Βουλής, όπου κατατίθεται η βουλευτική αποζημίωση.

in.gr