Δύο οδηγούς ταξί, έναν 51χρονο και μία 61χρονη συνέλαβε στο κέντρο της Αθήνας η τροχαία, για «πειραγμένα» ταξίμετρα και ταμειακή μηχανή. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, οι δύο οδηγοί ταξί είχαν τοποθετημένη κοντά στο κιβώτιο ταχυτήτων των οχημάτων, ειδική συνδεσμολογία πρόκλησης παρεμβολών στο ταξίμετρο, με την οποία αύξαναν πλασματικά την αναγραφόμενη αξία διαδρομής, ενώ επιπλέον η γυναίκα οδηγός είχε αποσυνδέσει την ταμειακή μηχανή για να μην εκδίδονται αποδείξεις παροχής υπηρεσιών. 

Ενδεικτικά, όπως προβάλλεται στο σχετικό βίντεο, σε δοκιμαστική λειτουργία ενός εκ των ανωτέρω ταξιμέτρων, με τη χρήση τηλεχειριστηρίου και ενώ το όχημα ήταν σταματημένο, για ένα λεπτό της ώρας, εμφάνισε απόσταση διαδρομής 13,5 χιλιόμετρων και χρέωση κομίστρου 10,14 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Παράλληλα, ενημερώθηκαν και οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Γενική Γραμματεία Εμπορίου/Δ-νση Μετρολογίας) για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.