Το Γυμνάσιο Γαζίου υλοποιεί σειρά δράσεων με στόχο την ενημέρωση μαθητών και εκπαιδευτικών, σε θέματα σχετικά με την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου.
Το Διαδίκτυο είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο με πολλαπλά οφέλη που αν δεν χρησιμοποιείται με σύνεση, μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο. Είναι γεγονός, ότι τα παιδιά χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο ολοένα και περισσότερο, με αποτέλεσμα να αποκτούν εθιστικές συμπεριφορές και να εκτίθενται συνεχώς σε κινδύνους κατά την αλόγιστη χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και εφαρμογών. 
Το σχολείο έχει υποχρέωση να προστατεύει τους μαθητές ενημερώνοντάς τους για τις παγίδες και τους κινδύνους στο Διαδίκτυο και να προτείνει τρόπους για ασφαλή πλοήγηση, ώστε τα παιδιά να αποκτούν μια δημιουργική και «υγιή» σχέση με Διαδίκτυο και να μπορούν να αξιοποιούν τις δυνατότητές του, χωρίς να κινδυνεύουν.
Με πρωτοβουλία των καθηγητών Πληροφορικής του σχολείου Ανδριγιαννάκη Δέσποινας και Γεμενιτζή Θεόδωρου, το Γυμνάσιο Γαζίου συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μαζί με άλλα τρία σχολεία από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας. Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στις 22/11/2013 στο χώρο του σχολείου και συμμετείχαν όλοι οι μαθητές της Αʹ τάξης με τους καθηγητές τους, ενώ παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Μαλεβιζίου Χ. Κουτσογιάννης και Μ. Σαμόλης, μετά από πρόσκληση της διευθύντριας του σχολείου κ. Γκινούδη Αθηνάς.
Οι μαθητές μέσω της εφαρμογής Lync Attendee 2010 επικοινώνησαν με την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την εισήγηση του Υποδιευθυντή της Υπηρεσίας, Ταξιάρχου Εμμανουήλ Σφακιανάκη, καθώς και άλλων εξειδικευμένων αξιωματικών, ενώ παράλληλα γινόταν προβολή παρουσίασης με ενδεικτικά θέματα:
· Παιδική πορνογραφία
· Παραβίαση προσωπικών δεδομένων
· Κανάλια συνομιλίας (Chat rooms)
· Ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Twitter κλπ.
· Εθισμός στο Διαδίκτυο
· Κακόβουλο Λογισμικό
· Ηλεκτρονική παρενόχληση
· Απάτες μέσω Διαδικτύου
Οι μαθητές αφού ενημερώθηκαν από τους αξιωματικούς για τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά τη πλοήγησή τους στο Διαδίκτυο και για το πως να τους αντιμετωπίζουν, υπέβαλαν τις ερωτήσεις τους οι οποίες απαντήθηκαν στο σύνολό τους.
Στο τέλος της τηλεδιάσκεψης οι μαθητές των δύο ομάδων Βιωματικών Δράσεων που ασχολούνται με το θέμα: «Αξιοποιώ το Διαδίκτυο», με υπεύθυνη την καθηγήτρια Αγγλικών Πηγιάκη Αριστέα, αφιέρωσαν την παρακάτω μαντινάδα σε όλα τα παιδιά που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο:
Όταν σερφάρεις πάντοτε,
πρέπει να προσέχεις,
γιατί μ’ ανθρώπους ύπουλους
ενδέχεται να μπλέξεις!
Την εκδήλωση οργάνωσαν οι καθηγητές Πληροφορικής του σχολείου: Ανδριγιαννάκη Δέσποινα και Γεμενιτζής Θεόδωρος, ενώ η λήψη των φωτογραφιών έγινε από το γυμναστή του σχολείου Παπαδόπουλο Πέτρο, που ακούραστα υποστηρίζει όλες τις εκδηλώσεις του σχολείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook