Την αναστολή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διαθεσιμότητα ζήτησε με απόφασή της η Σύγκλητος του ΕΜΠ, μετά το πέρας της συνεδρίασής της την Κυριακή.
Στην απόφαση επισημαίνεται για ακόμη μια φορά ότι «με την εφαρμογή των πράξεων διαθεσιμότητας 399 διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος, και μάλιστα με τις αμφισβητούμενης εγκυρότητας δημοσιοποιήσεις ονομαστικών καταλόγων καταργούμενου και μοριοδοτούμενου προσωπικού, το Πολυτεχνείο αδυνατεί να λειτουργήσει» και ότι η Σύγκλητος «αδυνατεί να ανατάξει τις διοικητικές λειτουργίες του Ιδρύματος υπό αυτές τις συνθήκες».
Σημειώνεται ότι το πρωί της Δευτέρας συνεδριάζει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.
Πάντως, η απόφαση του ΕΜΠ έρχεται λίγες ώρες αφότου ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση αναδιάρθρωσης για την άμβλυνση των συνεπειών στα Πανεπιστήμια.
Μάλιστα, προωθείται άμεσα νομοθετική ρύθμιση, ώστε οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ που έχουν ήδη παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία, να τεθούν σε διαθεσιμότητα και ισάριθμοι συνάδελφοί τους που είναι σε διαθεσιμότητα να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Μαραθώνιες συναντήσεις με τους Πρυτάνεις

Επίσης, το μεσημέρι της Κυριακής ο κ. Αρβανιτόπουλος συναντήθηκε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και μετά την ολοκλήρωσή της δεν έγιναν δηλώσεις.
Είχαν προηγηθεί μαραθώνιες διαβουλεύσεις του υπουργού Παιδείας με τους Πρυτάνεις των πανεπιστημίων που παραμένουν εδώ και εβδομάδες κλειστά. Το Σάββατο ο κ. Αρβανιτόπουλος είχε δεχθεί στο γραφείο -και μάλιστα σε «δύο πράξεις»- τον πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, που στην ουσία είναι το μόνο Πανεπιστήμιο που παραμένει κλειστό για τρεις περίπου μήνες, λόγω της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων. 
Υπουργός και πρύτανης εξέφρασαν τη βούλησή τους για ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Ο κ. Πελεγρίνης πάντως έθεσε κάποια αιτήματα τονίζοντας ότι «το πανεπιστήμιο Αθηνών διέρχεται τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του», ενώ είπε ότι θα μεταφέρει στη Σύγκλητο τα όσα συζήτησε με τον υπουργό.
Στο ενδιάμεσο των δύο συναντήσεων με τον κ. Πελεγρίνη ο υπουργός Παιδείας είχε συναντηθεί και με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τρ. Αλμπάνη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνουν δηλώσεις εκ μέρους του πρύτανη. 
Ο υπουργός στη συνέχεια κάλεσε εκτάκτως στο γραφείο του τον πρύτανη του Μετσόβειου Πολυτεχνείου Σίμο Σιμόπουλο, τον οποίο αναμένεται να συναντήσει και τη Δευτέρα. 
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook