Δύο Βρετανοί δάσκαλοι έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο ταξίδι με τουκ- τουκ, το χαρακτηριστικό τρίκυκλο όχημα που είναι χαρακτηριστικό στην Ασία, σπρώχνοντάς το στα τελευταία 70 χιλιόμετρα. Οι Richard Sears και Nick Gough που βρίσκονται σήμερα στο Περού ταξίδεψαν τουλάχιστον 37.500 χιλιόμετρα, ξεκινώντας από το Λονδίνο τον Αύγουστο, και έχουν πλέον περάσει από τριάντα επτά χώρες!

Αν διασχίσουν με το τουκ- τουκ τη βόρεια Χιλή θα γίνουν οι πρώτοι που γυρίζουν με τουκ- τουκ όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το Sky News.
 
Ωστόσο το ζευγάρι αντιμετώπισε προβλήματα στη Νότιο Αμερική και χρειάστηκαν βοήθεια για να σύρουν το βάρους 800 κιλών όχημα στη γραμμή του ρεκόρ.

\"\"

Για καλή τους τύχη έπειτα από τρεις ημέρες βρήκαν έναν μηχανικό και τώρα προχωρούν στις Άνδεις.

Το τουκ- τουκ τους, το οποίο έχουν ονομάσει Τόμι, έχει μέγιστη ταχύτητα 54 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο Sears τόνισε πως ελπίζει το ταξίδι τους να στείλει μήνυμα ευαισθητοποίησης για τα παιδιά στον αναπτυσσόμενο κόσμο που δεν έχουν πρόσβαση σε δομές εκπαίδευσης.

«Παρά τις δεσμεύσεις των ηγετών του κόσμου, 57 εκατομμύρια παιδιά δημοτικού δεν πηγαίνουν σχολείο», τόνισε. «Πολλά ακόμα πηγαίνουν σχολείο αλλά δεν έχουν ευκαιρίες ποιοτικής εκπαίδευσης», πρόσθεσε.

Το ταξίδι του ζευγαριού είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο τον επόμενο μήνα και οι δύο Βρετανοί ελπίζουν στη συνέχεια το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες να αναγνωρίσει το επίτευγμά τους.

Οι δύο 28χρονοι εκπαιδευτικοί διδάσκουν στο Royal Grammar School στο Guildford του Surrey.

\"\"

Δείτε το βίντεο

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook