Tη Δευτέρα το πρωί, πραγματοποιήθηκε η τελετή θεμελίωσης του Βιολογικού Καθαρισμού Μοιρών, το σημαντικότερο έργο για την ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Μοιρών του Δήμου Φαιστού, παίρνει πλέον σάρκα και οστά, ύστερα από δεκαετίες.

Το θεμέλιο λίθο στη σχετική τελετή έβαλε η Δήμαρχος Φαιστού κ. Πετρακογιώργη, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κκ. Μακάριου, ενώ στην τελετή θεμελίωσης παραβρέθηκαν Αντιδήμαρχοι, μέλη της Δημοτικής Αρχής και του Δ.Σ. Φαιστού, καθώς και τοπικοί φορείς.

Ο ανάδοχος του έργου, έχει ήδη εγκατασταθεί, αναλαμβάνοντας την εκτέλεση των εργασιών σύμφωνα με τη σύμβαση. Στο χώρο έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες, ενώ πλέον μπαίνει αρχή και στο κτήριο της μονάδας.

Η κατασκευή του έργου επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων έρχεται, ως συνέχεια των εργασιών που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Φαιστού και η ΔΕΥΑ Φαιστού και αφορούν την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης στις Μοίρες, στα Καπαριανά και στον οικισμό της Γαλιάς. Το μεγάλο αυτό έργο μπαίνει στην τελική ευθεία αφού τα δίκτυα έχουν κατασκευαστεί, και ξεκινά και η Μονάδα η οποία έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ένα έτος.

Για την ιστορία, το μεγάλο αυτό έργο χρηματοδοτήθηκε επί θητείας του κ. Αρναουτάκη, ως Υφυπουργού Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ο οποίος ενέκρινε τη σχετική πίστωση. Ένα έργο το οποίο, υλοποιείται επιτέλους επί Δημαρχίας της κ. Πετρακογιώργη.

Η Δήμαρχος Φαιστού από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της έθεσε ως προτεραιότητα την υλοποίηση, του μεγάλου αυτού έργου το οποίο αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Για να φτάσουμε όμως ως την έναρξη υλοποίησης του έργου, ως διαδικασία πέρασε αρκετά στάδια και δυσκολίες μέχρι να φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα.

Σε δήλωση της, η Δήμαρχος Φαιστού τόνισε πως: « η Δημοτική Αρχή επιδιώκει μέσα σε αυτό το τόσο δύσκολο περιβάλλον για την τοπική αυτοδιοίκηση, να αξιοποιεί με όσα μέσα διαθέτει την υλοποίηση έργων υποδομής που τόσο ανάγκη τα έχει ο τόπος μας, προχωρώντας τα έργα που συνδέονται άμεσα με την προοπτική ανάπτυξης του τόπου μας.

Στην κατεύθυνση αυτή εργαζόμαστε σκληρά και υπεύθυνα, φτάνοντας στο σημείο να ξεκινήσει η κατασκευή του βιολογικού των Μοιρών, του μεγαλύτερου έργου υποδομής για τη Δ.Ε Μοιρών, που μετά από χρόνια αρχίζει να υλοποιείται και το οποίο θα συμβάλει στον πολιτισμό της καθημερινότητας των πολιτών και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ως Δημοτική Αρχή, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις των καιρών, λύνοντας με υπευθυνότητα τα μεγάλα προβλήματα του τόπου μας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook