Μία συμβολική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Ηράκλειο, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ., στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα -Ηρακλείου», η οποία θα αποτυπώνει την αλληλεγγύη των λαών και ταυτόχρονα θα αποστέλλει, σε κάθε παραλήπτη, μηνύματα ειρήνης και ομόνοιας.

Ένα χρόνο μετά από τα σημαντικά πλήγματα τόσο σε ανθρώπινες ζωές όσο και σε υποδομές, που σημειώθηκαν, στη περιοχή της Γάζας, από την επέμβαση των Ισραηλινών, και εν αναμονή του απόπλου της Κιβωτού της Γάζας με σκοπό να σπάσει ο αποκλεισμός που έχει επιβάλει το Ισραήλ , τα παιδιά της Γάζας θα συγκεντρώσουν μίνι Κιβωτούς (ξύλινες βάρκες μοντελισμού μήκους 40 εκ). οι οποίες θα αναπαριστούν την Κιβωτό της Γάζας , και θα τις στείλουν έξω στον κόσμο εκφράζοντας την ανάγκη τους για ελεύθερη ζωή.

Παράλληλα, με τη κίνηση αυτή, ομάδες σε όλο τον κόσμο, από τη Βόρεια Αμερική ως την Ευρώπη, όπως και στο Ηράκλειο, θα ρίξουν μικρές βάρκες σε λίμνες, ποτάμια και πισίνες και θα οργανώσουν δράσεις υποστήριξης.

Flashnews.gr/ Γ.Σαριδάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook