Σήμερα Τρίτη 3 Μαΐου 2011, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη διαμαρτυρία από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και τους ίδιους τους μαθητές για το σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου και Λυκείου της Νεάπολης το οποίο περιέχει αμίαντο ζητώντας να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να δοθεί οριστική λύση στο θέμα.

Στην ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής, η οποία αποτελείται από τους κ. Κωστή Συσκάκη, κ. Κατερίνα Πεδιώτη και κ. Σόφη Κορομπύλια, αναφέρονται τα παρακάτω:

« Όλοι έχουμε ακούσει για τις επικίνδυνες για την υγεία , συνέπειες του αμίαντου… Αυτό που δεν είναι γνωστό σε όλους όμως είναι, ότι η στέγη στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου και Λυκείου της πόλης μας, περιέχει αμίαντο και είναι το μοναδικό σχολείο του νομού που δεν έχει ακόμα αντικατασταθεί.

Θεωρούμε το θέμα απόλυτης προτεραιότητας και την ευθύνη μας ως Πολίτες μέγιστη απέναντι σ αυτό!

Έχοντας εξαντλήσει τόσα χρόνια την οδό των «εγγράφων» και την υπομονή μας, αποφασίσαμε ομόφωνα στην τελευταία έκτακτη γενική συνέλευση να κάνουμε κάτι πιο δραστικό, εμείς οι γονείς, προκειμένου να δοθεί στο θέμα οριστική επιτέλους λύση. Έτσι ομόφωνα αποφασίσαμε να κάνουμε συμβολικά κατάληψη στο σχολικό συγκρότημα-οι γονείς και κηδεμόνες- Σήμερα 3 Μαίου 2011.

Σ αυτό το εγχείρημα σας χρειαζόμαστε όλους δίπλα μας…

Επειδή η διαφύλαξη της υγείας των παιδιών είναι υποχρέωση όλων μας…

Η κατάληψη του σχολείου θα είναι συμβολική και θα διαρκέσει μία μέρα. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να δημιουργηθεί πρόβλημα στην διαδικασία την εξεταστικής περιόδου των παιδιών μας…».

Το Δήμο Αγίου Νικολάου εκπροσώπησαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Φουλεδάκης Μενέλαος και κ. Μιχάλης Κερούλης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Μαρής, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ κ. Δημοσθένης Μεθυμάκης, ο κ. Γιάννης Τσιχλής πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βασίλης Χατζηδάκης.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου δήλωσαν στη συντονιστική επιτροπή τη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής και ενημέρωσαν το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ότι από την πλευρά του Δήμου οι μελέτες είναι έτοιμες και βρίσκονται στη φάση της δημοπράτησης.

Σχετικό έγγραφο απηύθηνε ήδη ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης προς την Περιφέρεια για την άμεση ικανοποίηση αυτού του αιτήματος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Νίκος Καστρινάκης ενημέρωσε επί τόπου τους γονείς και τα παιδιά δίνοντας τα στοιχεία που είχε στα χέρια του από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων.

Ανακοίνωσε ότι το θέμα αυτό πρόκειται να λυθεί πολύ σύντομα, μια και υπάρχει το ήμισυ του συνολικού κόστους (410.000 € ευρώ) που πρέπει να διατεθεί ώστε να ξεκινήσει η εργολαβία.

Σε ότι αφορά όμως το υπόλοιπο ποσό που ανέρχεται στα 216.000 € ευρώ, ο κ. Καστρινάκης δεσμεύτηκε λόγω του επείγοντος του θέματος, να καλυφθεί το ποσό από την περιφέρεια εξ ολοκλήρου ή κατά το ήμισυ για την αποπεράτωση του έργου.

Οι μαθητές των σχολείων συμμετείχαν ενεργά στη διαμαρτυρία με τραγούδια, ζωγραφίζοντας ένα μεγάλο πανό με ανάλογο μήνυμα και με θεατρικό δρώμενο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook