Η πολιτική του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί στο Αφγανιστάν «θα κοστίσει ακριβά» στο Παρίσι, προειδοποιεί με νέο ηχογραφημένο του μήνυμα ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν. Η απελευθέρωση των Γάλλων ομήρων εξαρτάται από την αποχώρηση των Γάλλων στρατιωτών από το Αφγανιστάν, τόνισε η φωνή που αποδίδεται στον Μπιν Λάντεν.

Το ηχογραφημένο μήνυμα, που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ Αλ-Τζαζίρα, απειλούσε τη Γαλλία θα πληρώσει ακριβά την πολιτική της στο Αφγανιστάν και αλλού.

«Σας επαναλαμβάνουμε το ίδιο μήνυμα: η απελευθέρωση των (Γάλλων) κρατουμένων από τα χέρια των αδελφών μας εξαρτάται από την αποχώρηση των στρατιωτών σας από τη χώρα μας» υπογραμμίζει.

Απευθυνόμενος στον γαλλικό λαό, ο αρχηγός της Αλ-Κάινα προσθέτει: «Η άρνηση του προέδρου σας να αποσυρθεί από το Αφγανιστάν οφείλεται στο γεγονός ότι ακολουθεί πιστά την Αμερική και η άρνηση αυτή είναι ένα πράσινο φως για να σκοτώσουμε τους (Γάλλους) κρατουμένους […], αλλά δεν θα το κάνουμε τη στιγμή που βολεύει αυτόν».

Η πολιτική του Σαρκοζί, τονίζει το μήνυμα, «θα του κοστίσει και θα σας κοστίσει ακριβά σε διάφορα
μέτωπα, στο εσωτερικό και το εξωτερικό της Γαλλίας».

Πρόκειται για το δεύτερο ηχογραφημένο μήνυμα που αποδίδεται στον Μπιν Λάντεν και στρέφεται κατά της πολιτικής του Νικολά Σαρκοζί στο Αφγανιστάν.

 Οι απειλές πάντως δεν φαίνονται φρούδες, όπως καταδεικνύει και η είδηση ότι δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι και τρεις Αφγανοί συνοδοί τους απήχθησαν στις 30 Δεκεμβρίου 2009 σε απόσταση περίπου 60 χλμ. ανατολικά της Καμπούλ, στην επαρχία Καπίσα.