Ακούγεται παράδοξο, αλλά τελικά μπορεί να είναι και μια εφικτή λύση για τη μείωση του καπνίσματος και των βλαβερών συνεπειών του.

Η Αγγλία φέρεται έτοιμη για να κάνει ένα μεγάλο βήμα που θα χτυπήσει άμεσα τις καπνοβιομηχανίες. Να τις αναγκάσει να διαθέτουν τα τσιγάρα τους σε… λευκά πακέτα (όπου… λεύκα, βάλτε απλά, χωρίς εντυπωσιακά χρώματα).

Στόχος της κυβέρνησης του Ντέιβιντ Κάμερον είναι να κάνει λιγότερο ελκυστικό το τσιγάρο, ειδικά για τους νέους ανθρώπους. Η ιδέα δεν είναι καινούργια, αντιθέτως είχε πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων το περασμένο καλοκαίρι, αλλά η κυβέρνηση είχε κάνει πίσω. Τώρα υπό την κατακραυγή των ιατρών και της αντιπολίτευσης, επανέρχεται και αναμένεται να γίνει νόμος του κράτους.

Το θέμα, όπως το μεταφέρει η σημερινή έκδοση της Independent, είχε προκαλέσει τριγμούς μέσα στη Βουλή των Λόρδων, αλλά και στην αγγλική κοινωνία, καθώς φαινόταν πως ο Κάμερον είχε χάσει τη μάχη με τις καπνοβιομηχανίες. Οπως ανέφερε, όμως, κυβερνητική πηγή στους «Times», «τώρα θα καταρρεύσουν τα επιχειρήματα των Εργατικών».

Μια πρόσφατη μελέτη στην Αυστραλία στην οποία πήραν μέρος 500 καπνιστές έδειξε πως το 80% εξ αυτών, βρήκαν λιγότερο ελκυστική την προοπτική του καπνίσματος, βλέποντας τα άσπρα πακέτων των τσιγάρων. Ως εκ τούτου θα τους ήταν πιο εύκολο να σταματήσουν να καπνίζουν.

Αρκετοί στην Αγγλία σημειώνουν πως το επόμενο βήμα της κυβέρνησης οφείλει να είναι η προσπάθεια για την μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ. Μια κατάχρηση που τείνει να γίνει μάστιγα και κοινωνικό πρόβλημα στο Ενωμένο Βασίλειο και όχι μόνο.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook