Καθώς το έτος Καβάφη πλησιάζει στο τέλος του, η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών και το Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης οργανώνουν στο αμφιθέατρο του Ιστορικού Μουσείου, κύκλο συναντήσεων με τον Αλεξανδρινό.

Τα «μαθήματα» με θέμα την καβαφική ποίηση θα προσφερθούν σε τρία διαδοχικά σαββατιάτικα πρωινά (30 Νοέμβρη, 7 και 14 Δεκέμβρη, 11.00΄ – 13.00΄), από δύο ομιλητές κάθε φορά, και είναι ανοιχτά σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Ο κύκλος γύρω από τον ποιητή περιλαμβάνει και την περιοδική έκθεση για τη μορφή του, που επιμελήθηκε η γλύπτρια Ασπασία Παπαδοπεράκη, και η οποία παρατείνεται μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου.

Στην πρώτη συνάντηση, ο Δημήτρης Πολυχρονάκης θα μιλήσει για τον θεωρητικό λόγο του Καβάφη για την ποίηση, με επίκεντρο το δοκίμιό του για τον «φιλοσοφικό έλεγχο». Ο Αλέξης Καλοκαιρινός θα μιλήσει για το πρόβλημα του έρωτα (δηλαδή, του σεξ) στην καβαφική ποίηση. Και οι δύο εισηγητές είναι καθηγητές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Όσοι βρεθούν με αυτή την ευκαιρία στο Ιστορικό Μουσείο, θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να περιηγηθούν την νέα περιοδική έκθεση του ΙΜΚ Η Κρήτη από τον 19ο στον 20ο αιώνα: Οικονομία και κοινωνία, και να πιουν τον καφέ τους σ’ ένα ήρεμο περιβάλλον με θέα τη θάλασσα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook