Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επιχειρούμενη από την κυβέρνηση κατάργηση του κλάδου των οδηγών στα νοσοκομεία. Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως οι 5 οδηγοί του νοσοκομείου που επιχειρείται να μπουν σε διαθεσιμότητα είναι απόλυτα απαραίτητοι για την ομαλή λειτουργία του και η τυχόν απομάκρυνσή τους θα έχει τραγικές συνέπειες στην καθημερινή λειτουργία του νοσοκομείου στερώντας τη διακίνηση υλικών, φαρμάκων και εφοδιασμού θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια την ασφάλεια των ασθενών.
Η ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει:
\”Το Σωματείο Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η καταγγέλλει στους εργαζόμενους και στο λαό της Κρήτης την επιχειρούμενη από την κυβέρνηση κατάργηση του κλάδου των οδηγών στα νοσοκομεία της χώρας.
Μετά το κλείσιμο νοσοκομείων, τις συγχωνεύσεις και τη διαθεσιμότητα του προσωπικού τους, η κυβέρνηση, η Ε.Ε, το Δ.Ν.Τ. και το υπουργείο υγείας προχωρούν στην κατάργηση ολόκληρων κλάδων εργαζομένων, αρχής γενομένης από τους οδηγούς με το πρόσχημα της διαθεσιμότητας –κινητικότητας. 
Καταργεί μια από τις νευραλγικές υπηρεσίες των νοσοκομείων καθιστώντας τα πλέον πιο δυσλειτουργικά. Ταυτόχρονα επιχειρεί να μεταφέρει το υπηρεσιακό κενό, που δημιουργείται, στους ασθενείς, στους συγγενείς τους, στους υγειονομικούς (ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, τεχνικό προσωπικό).
Στο Πα.Γ.Ν.Η. οι 5 οδηγοί που επιχειρείται να μπουν σε διαθεσιμότητα όχι μόνο δεν επαρκούν, αλλά είναι απόλυτα απαραίτητοι για την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου. Δουλεύουν σε σκληρές συνθήκες εντατικοποίησης και απλήρωτης υπερωρίας για να ανταποκριθούν στις δεκάδες καθημερινές τακτικές και έκτακτες υποχρεώσεις, εκτελώντας και καθήκοντα πέρα από την ειδικότητάς τους. 
Η τυχόν απομάκρυνσή τους θα έχει τραγικές συνέπειες στην καθημερινή λειτουργία του νοσοκομείου μας στερώντας τη διακίνηση υλικών, φαρμάκων και εφοδιασμού θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια την ασφάλεια των ασθενών. 
Η δήθεν μετακίνησή τους στο ΕΚΑΒ και οι διαβεβαιώσεις ότι δεν θα απολυθούν, αφού βέβαια κριθούν και περάσουν (όσοι περάσουν) την ανάλογη εκπαίδευση, είναι πρόσχημα. Εντάσσεται στο συνολικότερο σχέδιο της κυβέρνησης για ολοκληρωτικό πέρασμα των υπηρεσιών υγείας στον ιδιωτικό τομέα και τους επιχειρηματικούς ομίλους. Μετά την καθαριότητα, τη σίτιση, τη φύλαξη, τα πλυντήρια κλπ. περιμένουν στη γωνία οι εταιρείες για να αναλάβουν τις μεταφορές και τις διακομιδές των ασθενών. 
Κατηγορηματικά δηλώνουμε, κι ας το ακούσουν καλά από τις διοικήσεις νοσοκομείου και ΥΠΕ μέχρι το υπουργείο υγείας και την κυβέρνηση ότι οι εμείς, οι εργαζόμενοι στο ΠαΓΝΗ, δεν θα επιτρέψουμε καμιά διαθεσιμότητα-κινητικότητα, πόσο μάλλον απόλυση συναδέλφου μας.
Καλούμε τους εργαζόμενους του Πα.Γ.Ν.Η σε αγωνιστική επαγρύπνηση συναδελφικής αλληλεγγύης και μαχητική ετοιμότητα. 
Καλούμε το λαό, Σωματεία και Συλλόγους, όλους τους εργαζόμενους της Κρήτης σε ένα μεγάλο μέτωπο αγώνα υπεράσπισης των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας και της δημόσιας δωρεάν υγείας για όλους. 
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ Ή ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook