Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τους εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου παρουσία του πρύτανη του Σ.Σιμόπουλου.

Η συζήτηση διήρκεσε τρεις ώρες και όπως είπαν εκπρόσωποι των υπαλλήλων του Ιδρύματος, «ο διάλογος είχε καλύτερες βάσεις από την προηγούμενη φορά στην κατεύθυνση του να αναζητηθούν λύσεις ώστε να μη χαθούν θέσεις εργασίας».

Θετικό χαρακτήρισαν το κλίμα στη συνάντηση που έγινε και πηγές του υπουργείου Παιδείας.

Πάντως, στο Μετσόβιο ήδη τέσσερις σχολές (Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Πολιτικοί Μηχανικοί και Ναυπηγοί) έχουν ανοίξει και τα μαθήματά τους γίνονται κανονικά.

Τηλεφωνική επικοινωνία Αρβανιτόπουλου – Πελεγρίνη

Kύκλοι του υπουργείου Παιδείας ανέφεραν ότι ο κ. Αρβανιτόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόση Πελεγρίνη.

Ο υπουργός Παιδείας στην επικοινωνία αυτή ζήτησε από τον κ. Πελεγρίνη να καλέσει με δημόσια δήλωση του τους διοικητικούς υπαλλήλους να προσέλθουν στην εργασία τους και να ανοίξουν το Πανεπιστήμιο.

Ως «παυσίπονο» μέτρο που «θα επιφέρει πολλαπλές παρενέργειες στη βαθύτατα νοσούσα ανώτατη εκπαίδευση» χαρακτηρίζει ο Σύνδεσμός Καθηγητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης την ψηφισθείσα τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να εξεταστούν σε μαθήματα και των εαρινών και των χειμερινών εξαμήνων τόσο στην περίοδο του Φεβρουαρίου όσο και σε αυτή του Ιουνίου 2014.

Όπως αναφέρουν, με την τροπολογία αυτή «επιχειρείται να καλυφθεί η ανικανότητα του κράτους να αντιταχθεί σε κάθε ομάδα που με πρόσχημα τη διεκδίκηση των αιτημάτων της βάζει λουκέτο στα ΑΕΙ».

«Ο υπουργός και οι σύμβουλοί του εμφανίζονται ανίκανοι να αντιληφθούν ότι το \”παυσίπονο\” αυτό μέτρο θα επιφέρει πολλαπλές παρενέργειες στη βαθύτατα νοσούσα ανώτατη εκπαίδευση» προσθέτουν οι πανεπιστημιακοί.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook