Τελικά η τσίχλα σου κόβει ή σου ανοίγει την όρεξη; Χάνεις ή παίρνεις θερμίδες;

Ένα πακετάκι με φρουτένιες τσίχλες βρίσκεται πάντα στην τσαντούλα σου. Για δροσερή αναπνοή… Για να καπνίζεις λιγότερο… Για να μην φας τη σοκολάτα που σκέφτεσαι… Τελικά η τσίχλα μπορεί να γίνει σύμμαχος στη δίαιτά σου ή όλα είναι στο μυαλό σου;

Οι επιστήμονες το έψαξαν καλά. Και η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Παρασκευή Κουστουράκη μάζεψε όλα τα στοιχεία και σου απαντά.

Τσίχλα και θερμίδες
\”Πολλές φορές, μασώντας μία τσίχλα, μπορεί να έχετε νιώσει ότι η πείνα σας ξαφνικά μειώνεται, και ότι δεν επιθυμείτε να καταναλώσετε μεγάλη ποσότητα φαγητού. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για όλους τους ανθρώπους\” εξηγεί η κ. Κουστουράκη.

Το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης κατέληξε στο συμπέρασμα πως όσοι μασούσαν τσίχλα, μείωσαν την ενεργειακή τους πρόσληψη κατά 36 θερμίδες ενώ, το αίσθημα της πείνας καθώς και η επιθυμία για γλυκά σνακ ήταν μικρότερες. Η επιθυμία για αλμυρά σνακ ωστόσο, δεν φάνηκε να επηρεάζεται.

Αντίστοιχα το Πανεπιστήμιο του Rhode Island κατέληξε στο γεγονός πως όσοι μασούσαν τσίχλα, μείωναν τη θερμιδική τους πρόσληψη κατά 68 θερμίδες και αντιστέκονταν περισσότερο στους πειρασμούς ενώ, στο Πανεπιστήμιο Louisiana State βρέθηκε, ότι η θερμιδική πρόσληψη μειωνόταν κατά 40 θερμίδες, υπήρχε μικρότερη λαχτάρα για σνακ και καλύτερος έλεγχος της όρεξης.


TLife

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook