Ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό τυφώνα Χαϊγιάν που έπληξε τις Φιλιππίνες ανήλθε σε 5.632, καθώς εθελοντές εντόπισαν και άλλες σορούς που ήταν θαμμένες στα ερείπια των πληγεισών περιοχών, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της χώρας.

Τουλάχιστον 1.759 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται και περισσότεροι από 26.000 τραυματίστηκαν όταν ο τυφώνας Χαϊγιάν έπληξε μεγάλο μέρος των ανατολικών και κεντρικών Φιλίππίνων στις 8 Νοεμβρίου, με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα μεγαλύτερη των 300 χιλιομέτρων την ώρα.

Ήταν ο πιο ισχυρός τυφώνας που έχει σημειωθεί παγκοσμίως μέχρι σήμερα.

Περίπου 3,88 εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας του φαινομένου, ενώ οι ζημιές στις υποδομές της χώρας και τη γεωργία εκτιμώνται στα 30,60 δισεκατομμύρια πέσος (523,35 εκ. ευρώ), πρόσθεσε η υπηρεσία.

Εξάλλου μια εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ στη Μανίλα δήλωσε σήμερα ότι ο οργανισμός αναζητεί επιπλέον πόρους για την ανοικοδόμηση των περιοχών που επλήγησαν από τον Χαϊγιάν.

newsbeast.gr