Τελευταία ενημέρωση 13.02

Σε μικρό χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης της ομαδικής αγωγής των εργαζομένων στην ΕΡΑ και την ΕΡΤ Ηρακλείου στο Δικαστικό Μέγαρο. Η απόφαση αναμένεται σε ένα περίπου μήνα.

Οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Δημοσίου, στις 18 Νοεμβρίου, ζήτησαν και πέτυχαν την αναβολή της δίκης (δείτε εδώ), προκαλώντας την έντονη αντίδραση των εργαζομένων (δείτε εδώ).
Στα δικαστήρια εκτός από τους εργαζομένους στην ΕΡΑ και την ΕΡΤ Ηρακλείου βρέθηκαν φορείς από το Ηράκλειο και οι πρόεδροι όλων των δημοσιογραφικών Ενώσεων της χώρας.

Μάρτυρες είναι οι Στεφάνου, Κουράκης Κουκιαδάκης. Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, στάθηκε στο έλλειμμα ενημέρωσης που παρατηρείται μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, ενώ ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, οι οποίες δεν μεταδόθηκαν ποτέ στην ομογένεια.

Ο κ. Κουράκης στην κατάθεσή του αλλά και στις ερωτήσεις των δικαστών και των νομικών υπερασπίστηκε με θέρμη το αναφαίρετο, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, δικαίωμα των πολιτών στη πληροφόρηση και εν γένει στην ενημέρωση όπως προβλέπουν και βασικές διατάξεις του Συντάγματος.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου τόνισε επίσης ότι η κατάργηση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, στέρησε σε πολλά γεωγραφικά τμήματα της χώρας το αγαθό της ενημέρωσης από τον πληθυσμό.

Η \”Πρωινή Ενημέρωση\” που εξέπεμπε και σήμερα από το κέντρο του Ηρακλείου, ενημέρωνε για τις εξελίξεις στο δικαστικό μέγαρο μέσα από το www.ertopen.gr.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook