Υπαίτια για ανθρωποκτονία εξ αμελείας θεωρείται η 54χρονη από τη Σερβία, η οποία έχασε την 13 ετών κόρη της από αναθυμιάσεις αυτοσχέδιου μαγκαλιού στο διαμέρισμα όπου έμεναν, επί της οδού Μπαρκοπούλου 6 στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος της 54χρονης μητέρας, η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, Άννα Καραμόσχογλου, απήγγειλε ποινική δίωξη, κάνοντας χρήση του άρθρου 302 παρ. 2 του Π.Κ., σύμφωνα με το οποίο, αν το θύμα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια είναι οικείος του υπαιτίου, το δικαστήριο μπορεί να απαλλάξει τον υπαίτιο από κάθε ποινή, αν πεισθεί ότι λόγω της ψυχικής οδύνης από τις συνέπειες της πράξης του, δεν χρειάζεται να υποβληθεί σε ποινή.

Το σπίτι που έμεναν μητερα και κόρη - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Το σπίτι που έμεναν μητερα και κόρη - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μέσα στο δράμα που βιώνει από χθες το βράδυ, όταν διαπιστώθηκε ο θάνατος της ανήλικης κόρης της,
η 54χρονη συνελήφθη και κρατήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας,
αλλά με προφορική εντολή της εισαγγελέως αφέθηκε ελεύθερη, για να οδηγηθεί λίγο αργότερα στην Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε πρόβλημα με την παραμονή της στην Ελλάδα.

Τελικά, αποφασίστηκε να της χορηγηθεί προθεσμία 30 ημερών, διάστημα μέσα στο οποίο είναι υποχρεωμένη να αποχωρήσει από τη χώρα.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από την ιατροδικαστή εξέταση, ο θάνατος της ανήλικης κοπέλας, μαθήτριας γυμνασίου, προήλθε από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα, λόγω των αναθυμιάσεων που προκλήθηκαν από το αυτοσχέδιο μαγκάλι.

Αποχαιρετούν τη 13χρονη οι συμμαθητές της


Με κεριά αναμμένα και γράμματα αποχαιρέτησαν οι συμμαθητές της, την 13χρονη, που βρήκε το θάνατο χθες το βράδυ, από τις αναθυμιάσεις από αυτοσχέδιο μαγκάλι που έφτιαξε η 54χρονη μητέρα της μέσα, στο διαμέρισμα που έμεναν, για να ζεσταθούν. Θυμίζουμε ότι η γυναίκα από τη Σερβία, δεν είχε δουλειά και λόγω των οικονομικών προβλημάτων, ζούσε με την κόρη της χωρίς ρεύμα...

Δείτε τις φωτογραφίες του Thousandnews:

ΦΩΤΟ από το Thousandnews
ΦΩΤΟ από το Thousandnews

ΦΩΤΟ από το Thousandnews
ΦΩΤΟ από το Thousandnews

ΦΩΤΟ από το Thousandnews
ΦΩΤΟ από το Thousandnews


newsit.gr