Παρά τις κάκιστες συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές της χώρας, υπάρχουν και κρατούμενοι που συνεχίζουν να προσπαθούν και παλεύουν για το μέλλον τους, όπως ένας άνδρας, που είναι έγκλειστος στο κατάστημα κράτησης Γρεβενών και παρουσίασε εργασία σε επιστημονικό συνέδριο.

Ο κρατούμενος συμμετείχε στο 13ο Ειδικό Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας Επιχειρησιακών Ερευνών, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζοντας εργασία που αφορά τον τομέα της στατιστικής και επιχειρηματικής έρευνας.

Η εργασία του απέσπασε θετικά σχόλια και δέχτηκε καλές κριτικές από αξιολογήσεις του εξωτερικού. Ο κρατούμενος μελέτησε και εκπόνησε την εργασία μέσα στη φυλακή και μάλιστα προκειμένου να την συγγράψει σε ηλεκτρονική μορφή δόθηκε άδεια από το συμβούλιο του σωφρονιστικού καταστήματος για τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και ό,τι άλλο απαιτούνταν για την μελέτη.

Στην προσπάθεια του αυτή, είχε τη στήριξη του διευθυντή των φυλακών, ψυχολόγων αλλά και δύο καθηγητών του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις φυλακές Γρεβενών έχουν λειτουργήσει κατά καιρούς μουσικές ομάδες κρατουμένων, προγράμματα πρόληψης, υποτροπής για αδικήματα κατά των ηθών, εκθέσεις και διαγωνισμοί ζωγραφικής.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook