Πρόκειται για την… σημαία της ομάδας και για τον αρχηγό της. Ο γκάρντ του Ρέθυμνο Aegean Γιώργος Κούμουλος είναι έτοιμος φέτος να πανηγυρίσει ακόμα μια άνοδο στην Α1 (δεύτερη με τον ΑΓΟΡ) αφού η ομάδα του βρίσκεται κοντά στο… όνειρο της επιστροφής στην μεγάλη Κατηγορία έξι… στροφές πριν το φινάλε. Ο 33χρονος «άσος» της ρεθυμνιώτικης ομάδας παραχώρησε συνέντευξη στον «Ήχος FM 94,2» και στην εκπομπή «Πάιξε… μπάλα» στην οποία μίλησε για πολλά θέματα υποστηρίζοντας ότι ο ΑΓΟ Ρεθύμνου έχει τον πρώτο λόγο για την άνοδο και είναι στο χέρι του.

 

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Κούμουλος στον «Ήχος FM 94,2»:

 

Για το παιχνίδι της Κατερίνης και τη νίκη του ΑΓΟΡ, που τον φέρνει κοντά στον στόχο:

 

«Σίγουρα έδειξε αυτό που είχαμε πει. Ότι δεύτερο γύρο συνήθως εμείς παίζουμε καλά δηλαδή όλα τα καινούργια παιδιά έχουν καταφέρει να αφομιώσουν την φιλοσοφία του προπονητή και να παίζουμε πιο αυτοποιημένα μέσα στο γήπεδο και αυτό φαίνεται και στο παρκέ. Είναι πολύ σημαντικό. Το ματς ήταν κομβικής σημασίας, το να πάρουμε αυτό το διπλό άλλαξε πολύ τα πράγματα. Νομίζω ότι έχουμε τον πρώτο λόγο τώρα για την άνοδο. Είναι στο χέρι μας να δείξουμε μια σταθερότητα και να το καταφέρουμε μέχρι τέλους»

 

Για τους αντίπαλους που ήλπιζαν σε… στραβοπάτημα με Πιερικό/Αρχέλαο:

 

«Είναι πολύ σημαντικό. Όλοι πίστευαν ότι θα ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς κι έτσι πιστεύαμε κι εμείς για να είμαστε και ειλικρινείς. Δεν περιμέναμε να βάλουνε 20 πόντους στο ημίχρονο. Περιμέναμε ένα παιχνίδι με πάρα πολλές επαφές, δυνατές. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά για εμάς».

 

Για το ότι δεν επηρέασε η διακοπή του Πάσχα την ομάδα:

 

«Είναι ευχάριστο το ότι δεν επηρέασε. Πολλές ομάδες χάνουνε λίγο τον ρυθμό τους γι’ αυτό είναι καλό για εμάς που δεν ήταν έτσι. Εντάξει τα παιδιά πήγαν στα σπίτια τους και ο Χαρισμίδης που πήρε μια μέρα παραπάνω άδεια γιατί εμείς με το που τελειώνουν τα παιχνίδια μένουμε στην Αθήνα και βλέπουμε τους δικούς μας, αλλά αυτός μένει στην Δράμα, άλλος μένει στον Βόλο. Εντάξει τα παιδιά πήραν μία-δυο μέρες παραπάνω, που ήταν λίγο ρίσκο αλλά πιστεύω ότι ήταν σωστή. Όλοι μετά ήμασταν συγκεντρωμένοι και κάναμε καλή δουλειά».

 

Για το αν ελλοχέυουν κίνδυνοι τώρα που είναι φαβορί ο ΑΓΟΡ:

 

«Στην συγκεκριμένη ομάδα δεν μπορώ να επιτρέψω κάτι τέτοιο. Εγώ σαν Γιώργος Κούμουλος δεν μπορώ να επιτρέψω από τους συμπαίκτες μου να εφησυχαστούνε για λίγο ή να πούμε ότι έχει 25 βαθμούς και ήρθε το καλοκαίρι. Αυτά απαγορεύονται, δεν υπάρχουν. Τα μάτια μου έχουν δει πολλά. Υπήρχε πριν από πολλά χρόνια ο Ιωνικός Νικαίας τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος είχε ετοιμάσει μπαλόνια, χαρτοπόλεμο και έπαιζε με τους τρεις τελευταίους και έχασε και τα τρία παιχνίδια. Θέλω να πω ότι τα πάντα ανατρέπονται. Εμείς έχουμε όντως ένα προβάδισμα, το ματς με την Πάτρα θα το δούμε σαν ένα τελικό και η γνώμη μου είναι ότι ο Απόλλωνας δεύτερο γύρο παίζει καλύτερα. Δηλαδή τα παιδιά έχουν βρεθεί, έχει καλό ρόστερ η ομάδα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Στο κάτω κάτω κέρδισε και την Δράμα. Δεν μπορώ να φανταστώ κάποια από τα παιδιά ότι θα εφησυχαστεί».

 

Για το καλό πρόσωπο της ομάδας, με εξαίρεση κάποια ματς, στην έδρα της:

 

«Αν εξαιρέσεις τον Πανερυθραϊκό, γιατί με τον Πιερικό έκανε κάποιες αλλαγές ο κόουτς και ίσως χάλασε ο ρυθμός της ομάδας, έχουμε κάνει καλά παιχνίδια. Νομίζω όμως ότι στο σημείο που έχουμε φτάσει είμαστε όλοι πάνοπλοι και έχουμε συσσωρεύσει τις δυνάμεις μας. Δεν κοιτάμε ποια είναι η δυναμικότητα της ομάδας. Κοιτάμε πως και πώς να πάρουμε τους δυο βαθμούς και να συνεχίσουμε για τα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια».

 

Αν φτάνουν οι τρεις εντός έδρας νίκες για την άνοδο:

 

«Νομίζω ότι θα φτάσουνε. Η δική μου εκτίμηση είναι αυτή με δεδομένο ότι το Λάυριο έχει να πάει και στον Πιερικό και στο Παγκράτι. Έχει να πάει εκτός έδρας στον Κόροιβο ο οποίος κέρδισε με 20 πόντους την Ελευσίνα. Νομίζω ότι σε ένα από τα 6 παιχνίδια θα κάνει ένα… στραβοπάτημα. Έχει κι ένα ντέρμπι μέσα με τους Ίκαρους Σερρών, που κυνηγάνε την 3η θέση γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει και μπορεί να αποδειχτεί προνομιούχα».

 

Για το ενδεχόμενο του να κερδίσει ο ΑΓΟΡ τον Απόλλων Π. και να χάσει ο ΚΑΟΔ από τον Ερμή και να πάει στην Δράμα χωρίς άγχος:

 

«Νομίζω ότι αυτήν την κουβέντα θα πρέπει να την κάνουμε από την επόμενη Δευτέρα. Να δούμε γιατί ναι μεν ο Λαγκαδάς καίγεται αλλά δεν έχει την ποιότητα για να κερδίσει την συγκεκριμένη ομάδα. Αυτή είναι η δική μου εκτίμηση αλλά στο Μπάσκετ όλα γίνονται, έχουμε δει άλλα κι άλλα. Ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας να κερδίζουνε πιο καλές ομάδες οπότε αυτό είναι εφικτό. Σίγουρα εμείς θα πάμε χωρίς άγχος. Αν έχουμε κερδίσει, πρώτα ο Θεός, την Πάτρα, νομίζω ότι δεν έχουμε απολύτως τίποτα να χάσουμε. Πάμε στην Δράμα και τα παίζουμε όλα για όλα. Είμαστε σε καλή κατάσταση. Θα έχουμε το Στεφάνου στον δεύτερο γύρο μαζί μας. Αν καταφέρουμε να έχουμε καλή διαιτησία μπορούμε να πάρουμε κι εκεί ένα νικηφόρο αποτέλεσμα».

 

Για τον… σφυγμό του κόσμου μετά το «διπλό» της Κατερίνης:

 

«Ο κόσμος το έχει… τελειώσει. Αυτή είναι η αίσθηση που σου δίνει. Έχουμε τον πρώτο λόγο σίγουρα, είναι στο χέρι μας. Ο κόσμος αρχίζει να κάνει σκέψεις για του χρόνου. Δηλαδή εμείς τους λέμε ας ηρεμήσουμε λίγο, πέντε παιχνίδια, κάντε λίγο υπομονή αλλά σου λένε τι υπομονή να κάνουμε και ποιον θα πάρουμε του χρόνου και ποιος ξένος είναι καλός».

 

Για ότι η προηγούμενη άνοδο δεν είχε πανηγυριστεί στο γήπεδο σε αντίθεση με αυτή που διαφαίνεται ότι θα έρθει:

 

«Το καλό είναι ότι αν όλα πάνε κατ’ ευχήν τελευταία αγωνιστική παίζουμε μέσα στην έδρας μας με την ΑΕΚ Άργους. Αν όλα πάνε καλά θα δούμε ένα πανηγύρι ωραίο».

 

Για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πάτρας:

 

«Θέλει μεγάλη προσοχή και σεβασμό στον αντίπαλο. Δεύτερο γύρο παίζει καλύτερα. Έχει βρει τους ρόλους της η ομάδα, έχει βρει ρυθμό μεταξύ γκαρντ δηλαδή Αργυρόπουλου, Κορωνίδη και των υπόλοιπων παιδιών. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή, νομίζω όμως ότι είμαστε καλά. Αν εμείς κάνουμε το δικό μας παιχνίδι και καταφέρουμε να το βγάλουμε στο παρκέ νομίζω ότι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα»

 

Αν τον προβληματίζει κάποιο παιχνίδι:

 

«Παιχνίδια που με προβληματίζαν περισσότερο έχουν περάσει. Όπως ήταν της περασμένης αγωνιστικής. Ένα ακόμα ήταν το παιχνίδι του Αρκαδικού, σε μια κομβική στιγμή. Τώρα έτσι όπως είμαστε με την ομάδα και την διάθεση που δείχνει και το πρόσωπο ταο αλλαγμένο που έχει δείξει δεν με φοβίζει καμία ομάδα».

 

«Μακάμπι-Παναθηναϊκός ο τελικός»

 

Πέρα  από τον ΑΓΟΡ από τον Γιώργο Κούμουλο ζητήθηκε η γνώμη του και για το Φάιναλ-Φορ της Ευρωλίγκας στην Βαρκελώνη που ξεκινάει την Παρασκευή (6/5) και ολοκληρώνεται με τον τελικό της Κυριακής (8/5).

 

Η άποψη του για το Φάιναλ-Φορ:

«Θα είναι πολύ δυνατά παιχνίδια. Τα πάντα μπορέι να γίνουνε. Εγώ θεωρώ ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να πάει στον τελικό και νομίζω ότι θα δούμε τελικό νωρίς το απόγευμα. Δίνω ένα μικρό προβάδισμα στον Σχορτσανίτη και την παρέα του. Μακάμπι-Παναθηναϊκός νομίζω ότι είναι κοντά στον τελικό».

 

«Σε ρυθμούς Play Stasion η Μπαρτσελόνα»

 

Τέλος από τον αρχηγό του ΑΓΟΡ ζητήθηκε και η άποψη του για τον ημιτελικό της Τρίτης στο Τσάμπιονς-Λιγκ ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ (1-1) αλλά και για τον τελικό της διοργάνωσης που θα γίνει στο Γουέμπλεϋ.

 

Η γνώμη του για Μπαρτσελόνα-Ρεάλ:

 

«Επειδή όλοι ήταν με την Μπαρτσελόνα εγώ… πήρα την Ρεάλ. Γιατί ήταν χωρίς προπονητή, ήταν σε δυσχερή θέση και ήθελα να την βοηθήσω με την… θετική μου ενέργεια. Νομίζω όμως ότι όταν αντιμετωπίζεις μια τέτοια ομάδα θέλεις πολύ περισσότερα πράγματα. Πραγματικά μια ομάδα που κινείται σε ρυθμούς Playstasion. Είναι κάτι το καταπληκτικό η τακτική της η πίεση της και το ότι χάνει την μπάλα και πιέζει στο ίδιο σημείο. Στον τελικό την χρίζω φαβορί».

 

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook