Τριάντα τέσσερα χρόνια έπρεπε να περιμένει το θύμα για να λάβει τη λυτρωτική απολογία, που δεν θα ερχόταν βέβαια ποτέ αν δεν υπήρχε η δημοφιλής κοινωνική πλατφόρμα.

Για ένα σφάλμα λοιπόν της νεαρής του ηλικίας είχε τη δυνατότητα να εξιλεωθεί ο δράστης, ζητώντας δημοσίως συγνώμη από το θύμα μέσω Facebook.

Ο Michael Goodman έκλεψε λοιπόν τον Claude Soffel πριν από 34 χρόνια έξω από το νεοϋρκέζικο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, με λεία μια κάρτα απεριορίστων διαδρομών για το λεωφορείο.

Ο νεαρός Goodman συνελήφθη μάλιστα για το περιστατικό από μυστικό αστυνομικό και καταδικάστηκε για την πράξη του σε κοινωνική εργασία.

Το θύμα πάντως δεν το ξανάδε ποτέ, όταν λίγες μέρες πρωτύτερα ο 53χρονος πλέον Goodman χάζευε στο Facebook και είδε ένα post για το αγαπημένο του μαγαζί με bagels που έβαζε λουκέτο.

Τσεκάροντας λοιπόν τα comments, είδε με έκπληξη το όνομα ενός σχολιαστή: ήταν πράγματι ο Claude Soffel!

\"\"

Ο Goodman άδραξε λοιπόν την ευκαιρία και έστειλε ένα δημόσιο σχόλιο στον Soffel απολογούμενος για το περιστατικό που είχε λάβει χώρα πριν από τρεις και πλέον δεκαετίες…

\"\"

«Επιτέλους, μπορώ να πω ότι ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ που έπρεπε να υποβληθείς σε όλο αυτό εκείνη την ημέρα πριν από πολύ χρόνο, εύχομαι να μην είχε γίνει ποτέ, αλλά έγινε», είπε ο Goodman για να λάβει τη λυτρωτική απάντηση του Soffel.

\"\"

Το θύμα αποδέχτηκε τη συγνώμη του δράστη και του είπε να το αφήσουν πίσω τους, καθώς τα χρόνια που πέρασαν παραήταν πολλά. Και όπως βλέπουμε και από την απάντηση του Goodman, ο δράστης ανακουφίστηκε.

\"\"

Οι δύο άντρες συνεχίζουν μάλιστα να συνομιλούν στο αρχικό post και παρά το γεγονός ότι ο Goodman ζει πλέον μόνιμα στη Χαβάη, έχουν ήδη κανονίσει να βγουν για ποτό! Περασμένα ξεχασμένα λοιπόν, αν και το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας μας δεν είναι άλλο ότι ποτέ δεν είναι αργά για να απολογηθείς…

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook