Το θέατρο του παραλόγου παίζεται στη Λότζια. Όπως κατήγγειλε δημότης στο flashnews.gr (Δείτε Εδώ) μετά τη χθεσινή πλημμύρα στη Πλατεία Κορνάρου ειδοποίησε τις υπηρεσίες του Δήμου για να σπεύσουν και να αποκαταστήσουν τα προβλήματα ωστόσο οι ...υπεύθυνοι δεν ήξεραν που είναι η Πλατεία Κορνάρου!

Σήμερα ο Δήμος Ηρακλείου με ανακοίνωση του γνωστοποιεί - με καμάρι - την ανάπλαση της ίδιας Πλατείας, την οποία χθες ούτε καν...γνώριζαν.

Το δελτίο τύπου της "Λότζια" αναφέρει:

"Ζωτικής σημασίας έργο-παρέμβαση που θα αλλάξει την εικόνα μιας περιοχής του κέντρου της Παλιάς πόλης του Ηρακλείου και παράλληλα θα διατηρήσει την ιστορική φυσιογνωμία της χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης το έργο : 

«ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ - ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΟΡΝΑΡΟΥ»

Το σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση υλοποίησης του έργου έγινε με την υπογραφή από το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Κουράκη της Διακήρυξης του Ανοιχτού Δημόσιου Διαγωνισμού για την ανάδειξη Αναδόχου που θα δημοσιευθεί στον Αθηναϊκό και Τοπικό Τύπο. 

Ο διαγωνισμός θα γίνει στις 24/12/2013, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00π.μ.στα γραφεία της Δ/νσης Τεχνικών Έργων & Μελετών, στη Ν. Αλικαρνασσός.

Τα έργο έχει προϋπολογισμό 1.064.606,56 ΕΥΡΩ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο τόνισε ο κ Κουράκης που στοχεύει αφ’ ενός στη λειτουργική και αισθητική ανάπλαση της πλατείας Κορνάρου ως χώρου συνάντησης των πολιτών, αφετέρου βελτιώνει τις συνθήκες κυκλοφορίας για την συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση του κοινού, αλλά και θα ανάδειξη το δύο σημαντικά μνημεία της πλατείας τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Ιστορίας της πόλης από την Ενετοκρατία και την Oθωμανική Εποχή.

«Η συνεχής διεκδίκηση λόγω της ετοιμότητας του Δήμου Ηρακλείου, μας εξασφαλίζει χρηματοδοτήσεις έργων και δράσεων επεσήμανε ο Δήμαρχος, βελτιώνοντας έτσι τις συνθήκες ζωής των πολιτών σε όλο το εύρος του Δήμου Ηρακλείου και το επόμενο διάστημα θα δημοπρατήσουμε και άλλα έργα στοχεύοντας στην αναβάθμιση λειτουργικά, περιβαλλοντικά και αισθητικά όλες τις Συνοικίες και τις Γειτονιές του Δήμου μας."