Μετατίθενται για τον Ιούνιο του 2014 οι αποφάσεις για την περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με κύκλους των Βρυξελλών τους οποίους επικαλείται η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung και αναμεταδίδει η Deutche Welle.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Αντώνης Σαμαράς στην σημερινή του επίσκεψη στις Βρυξέλλες θα επιδιώξει -παράλληλα με την παρουσίαση των προτεραιοτήτων της ελληνικής προεδρίας- την επίτευξη συμφωνίας με τους διεθνείς δανειστές ώστε να ελαφρυνθεί το χρέος της χώρας μέσω επί παραδείγματι της παράτασης στην αποπληρωμή των δανείων.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, \”ο συντηρητικός πολιτικός θα ήθελε πριν από την έναρξη της ελληνικής προεδρίας μια παραχώρηση στο θέμα αυτό\” αλλά όπως διευκρινίζουν κύκλοι του Eurogroup \”κάτι τέτοιο είναι αδύνατο\”.

Σημειώνεται ότι παρά τα εύσημα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση για την ανταπόκριση στις δεσμεύσεις της, η συμφωνία για το χρέος θα προκύψει αργότερα καθώς στις δεσμεύσεις της Ελλάδας εντάσσονται τόσο η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού όσο και άλλα συγκεκριμένα διαρθρωτικά μέτρα.

Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι έχουν ανέβει οι τόνοι μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών. Αναφέρεται ότι ο Σαμαράς θα προτιμούσε να παρακάμψει την τρόικα και να διαπραγματευτεί με τους Ευρωπαίους εταίρους του και κυρίως με τη Γερμανία και υπενθυμίζεται ότι ο Ευ. Βενιζέλος φέρεται να είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στη διάρκεια της οποίας του επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να πάρει νέα μέτρα λιτότητας.

Τέλος, η Süddeutsche Zeitung αναφέρεται στους πολιτικούς συσχετισμούς στην Ελλάδα ενόψει των ευρωεκλογών και επισημαίνεται ότι εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ η ελληνική κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, η οποία παραμένει τρίτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις.

imerisia.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook