Ενημερωτική εσπερίδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στο Ζαρό με θέμα « Πρόληψη και η αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων».

Ο Δήμος Φαιστού σε συνεργασία με το Σύλλογο πολιτών για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων «ο Άγιος Χριστοφόρος» σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών διοργάνωσε μια ακόμη ενημερωτική εκδήλωση όπου εκπρόσωποι της τοπικής εκκλησίας, και της ΕΛ.ΑΣ προσπάθησαν μέσα από οπτικοακουστικό υλικό να παρουσιάσουν τις επιπτώσεις της επικίνδυνης οδήγησης αλλά και τρόπους να αντιμετωπίσουμε, καθώς και να προλάβουμε τα τροχαία ατυχήματα.

Σε αυτή την προσπάθεια, αρωγός είναι όπως πάντα και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός που με το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, του παραρτήματος Μοιρών που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης επίδειξη σωστικών μέσων, δίνοντας την ευκαιρία στον κόσμο να μάθει μέσω της βιωματικής παρακολούθησης ορισμένες τεχνικές που είναι χρήσιμες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν η Δήμαρχος Φαιστού κ. Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη Μαρία, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Φαιστού, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ζαρού, μέλη του Δ.Σ Φαιστού, εκπρόσωποι της τοπικής εκκλησίας, της ΕΛ.ΑΣ., εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών, καθώς και τα μέλη του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, παραρτήματος Μοιρών.

Με αφορμή την ενημερωτική εκδήλωση η Δήμαρχος Φαιστού αφού ευχαρίστησε όλους εκείνους που οργάνωσαν και συμμετείχαν ενεργά σε αυτή την τόσο σημαντική εσπερίδα, δήλωσε πως τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να στηρίζονται από την τοπική κοινωνία καθώς πρωταρχικό μέλημα όλων μας, είναι η πρόληψη και η εξάλειψη του φαινομένου της επικίνδυνης οδήγησης που κοστίζει ανθρώπινες ζωές.

Ο Δήμος Φαιστού ευαισθητοποιημένος σε τέτοιες προσπάθειες έχει ξεκινήσει από πέρυσι μια εκστρατεία, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ενημέρωσης με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook