"Ο ταχυδρόμος χτυπά πάντα δυο φορές", στην περίπτωση όμως της περιοχής του Αγίου Στεφάνου στον Κουμπέ στα Χανιά, οι κάτοικοι ακόμα τον περιμένουν.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στη διανομή της αλληλογραφίας στη συγκεκριμένη περιοχή και συγκεκριμένα στους δρόμους από την Εθνική Αντιστάσεως μέχρι και την Αγίων Αποστόλων.

Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις που αναγκάζονται να πάνε να αναζητήσουν οι ίδιοι οι πολίτες την αλληλογραφία τους.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά αναγνώστης του Flashnews.gr:

"Δεν υπάρχει ταχυδρόμος και αναγκαζόμαστε και πάμε απο το ταχυδρομείο στις Μουρνιές και ψάχνουμε εμείς για τα δέματά μας. Όσο για τους λογαριασμούς άστα να πάνε δεν βγάζεις άκρη γιατί δεν υπάρχει ταχυδρόμος".

Το πρόβλημα επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του συλλόγου Υπαλλήλων ΕΛΤΑ Ν. Χανίων Γιώργος Λουγιάκης.

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος ο κ. Λουγιάκης το θέμα είναι αποτέλεσμα ενός συνδυασμού προβλημάτων.

Από τη μια, η συγκεκριμένη περιοχή είναι προβληματική στην οδοαρίθμηση. Από την άλλη ο διανομέας που τη γνώριζε καλά συνταξιοδοτήθηκε.

"Το συγκεκριμένο κομμάτι έχει έλλειψη οδοαρίθμησης. Ακόμα και εκεί που υπάρχουν αριθμοί, πολλές φορές είναι διπλοί. Έτσι δημιουργείται θέμα. Όταν φύγει ένας διανομέας με σύνταξη ή με άδεια, είναι δύσκολο για κάποιον άλλον να μπορέσει να εξυπηρετήσει την περιοχή. Με το να συνταξιοδοτηθούν κάποιοι υπάλληλοι υπάρχει δυστοκία στην εξυπηρέτηση της περιοχής. Υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι άνθρωποι που είχαν επείγουσα δουλειά ήρθαν στο ταχυδρομικό κατάστημα. Για να διευκολυνθεί η κατάσταση προσπαθούμε να κάνουμε μια πρώτη διαλογή εδώ", δηλώνει στο Flashnews.gr o κ. Λουγιάκης

Μάλιστα, "επιστρατεύουν" συναδελφικά ακόμα και συνταξιούχο προκειμένου να βοηθήσει με την εμπειρία του στη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ ακόμα και ο προϊστάμενος έχει προχωρήσει σε διαλογή και διανομή.

"Προσπαθούμε από το κατάστημα Μουρνιών, επειδή είναι στη ζώνη ευθύνης του, να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον κόσμο. Έχουμε ήδη προχωρήσει σε μια πρώτη διαλογή των γραμμάτων όσον αφορά στις οδούς και κοιτάζουμε με ένα συνάδελφο ο οποίος είναι στη σύνταξη και γνωρίζει την περιοχή να μας βοηθήσει, να μας τα βάλει σε μια σειρά και μετά οι διανομείς που έχουμε εδώ να προσπαθήσουν να μοιράσουν τα γράμματα." τονίζει ο πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων ΕΛΤΑ Ν. Χανίων.

"Εγώ να ζητήσω συγγνώμη και σαν προϊστάμενος και σαν εκπρόσωπος των εργαζομένων για την ταλαιπωρία των συμπολιτών αλλά δεν είναι δικαιολογία, είναι η αλήθεια. Δεν έχει να κάνει με τους υπαλλήλους του ΕΛΤΑ, αλλά με τη συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα της περίπτωσης"

Ο δήμος Ελ. Βενιζέλου  είναι αγροτική περιοχή!

Όταν φύγει σε σύνταξη κάποιος υπάλληλος δεν υπάρχει η πρόβλεψη να αντικατασταθεί. Αυτή τη στιγμή στα Χανιά γίνονται 4 δρομολόγια λιγότερα από τα κανονικά.

Για να καλύψουν κεντρικά το πρόβλημα, το έκρυψαν κάτω από το χαλί.

"Έχω δυο ταχυδρόμους των οποίων τα δρομολόγια έχουν χαρακτηριστεί επίσημα απο την υπηρεσία σε 12 ώρες το καθένα! Βρήκαν λοιπόν κεντρικά μια φόρμουλα να το χαρακτηρίσουν αγροτική περιοχή, ούτως ώστε να μην υπάρχει υποχρέωση να γίνεται η διανομή καθημερινά. Φανταστείτε ότι χαρακτήρισαν αγροτική διανομή όλη την περιοχή του δήμου Ελ. Βενιζέλου, πράγμα ανεπίτρεπτο. Εμείς σαν σωματείο το έχουμε καταγγείλει, έχουμε κάνει όλες τις ενέργειες και μάλλον θα καταφύγουμε στην επιτροπή τηλεπικοινωνιών. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι ο κόσμος θα εξυπηρετείται σαν να είναι δυσπρόσιτη περιοχή".

Φυσικά, αυτή την εποχή η πρόσληψη προσωπικού μοιάζει με ανέκδοτο. Σύμφωνα με τον κ. Λουγιάκη, οι εποχιακές ανάγκες των ΕΛΤΑ, ε΄χουν την ιδιομορφία να ποικίλλουν και να είναι συνεχώς μεταβαλλόμενες. Είναι απαραίτητο να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να προσλαμβάνονται εποχικοί υπάλληλοι ανάλογα με τις ανάγκες.

Τώνια Λιοδάκη
[email protected]