Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με την ευκαιρία της ανάληψης της Προεδρίας της .Ε.Ε από την Ελλάδα μίλησε σε Εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες για την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και για την οικονομική κρίση.

Ο κ. Γιάννης Κουράκης, ενώπιον ενός πολυπληθούς ακροατηρίου από πολλές χώρες της Ε.Ε αλλά και αξιωματούχων της εξέπεμψε πολλαπλά μηνύματα υπέρ των ευάλωτων Κοινωνικών στρωμάτων στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη αλλά και άσκησε έντονη κριτική στις Ευρωπαϊκές ηγεσίες ,κατηγορώντας της για ατολμία όσον αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης και τη στήριξη των Ευρωπαίων πολιτών.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου επιτέθηκε και εναντίον των οικονομικών συμφερόντων με αναφορά στο κοινό νόμισμα που όπως είπε όχι μόνο δεν έδωσε λύσεις αλλά επιδείνωσε τα προβλήματα γιατί δεν συνοδεύτηκε από πολιτικές φιλικές προς τους λαούς και πολιτικές σύγκλισης των οικονομιών.

Παράλληλα τόνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί σταθερό θεμέλιο που κράτησε όρθια τη κοινωνία στη κρίση παρά τη μείωση των πόρων της.